Ministerul lui Marcel Vela raportează „recoltă” bogată de interlopi reținuți și arestați

Data publicării:
vela suntem cu ochii pe voi - facebook
Mesajul pe care ministrul de interne îl trimite infractorilor: „Suntem cu ochii pe voi” Foto: Facebook Marcel Vela

Ministerul condus de Marcel Vela a anunțat, vineri, o „recoltă” de 120 de membri ai unor clanuri interlope reținuți în ultimele două săptămâni, ca urmare a acțiunilor promise de ministrul Vela după scandalul legat de clanul Duduienilor.

Fotografia postată de Marcel Vela pe pagina sa de Facebook ca mesaj de amenințare la adresa interlopilor - ”suntem cu ochii pe voi” - a devenit virală și a generat un val de glume și interpretări. Premierul Orban l-a admonestat atunci pe Vela pentru stilul său de comunicare și -a cerut mai multă acțiune.  

Peste 70 de acţiuni operative de amploare, în cadrul cărora au fost efectuate 454 de percheziţii domiciliare, au fost organizate, în ultimele două săptămâni, pentru destructurarea unor grupări infracţionale, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.

"În urma acestor activităţi au fost dispus măsuri preventive faţă de 296 de persoane. 120 de persoane au fost reţinute, iar 92 au fost arestate preventiv. De asemenea, 80 de persoane au fost plasate sub control judiciar, iar faţă de alte patru s-a dispus măsura arestului la domiciliu", a spus Monica Dajbog într-o declaraţie de presă la sediul MAI.

Ea a precizat că, în urma acţiunilor operative de amploare, au fost dispuse măsuri asigurătorii în valoare de peste 14 milioane de lei.

Oficialul MAI a oferit ca exemplu acţiunile sub acoperire ale ofiţerilor Direcţiei Generale Anticorupţie (DGA) pentru documentarea faptelor a doi poliţişti care ar fi sprijinit activitatea unei grupări de crimă organizată.

"Unul dintre cei doi suspecţi, la data comiterii faptelor comisar de poliţie în cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate şi membru al unui grup care se ocupa de paza cluburilor din Bucureşti, a iniţiat o relaţie de colaborare cu liderul grupării infracţionale. Împreună cu acesta, a întreprins demersuri pentru deschiderea şi administrarea a două case de pariuri sportive folosite pentru spălarea banilor proveniţi din activităţi ilegale", a explicat Dajbog.

Ea a menţionat că poliţistul acorda un fel de "consiliere juridică" atunci când liderul grupului sau alţi membri erau implicaţi în comiterea unor infracţiuni.

"Cel de-al doilea poliţist ar fi primit mită în valoare de 5.000 de euro pentru că a susţinut că are influenţă asupra unui procuror sau judecător şi îl poate determina să înlocuiască măsura arestării preventive dispusă faţă de unul dintre membri grupării, cercetat pentru tentativă la omor", a mai spus Dajbog.

Editor : A.V.D

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri