Ministerul Mediului a anunțat 890 de km de piste pentru biciclete. Autoritățile locale au depus 108 dosare, în primele două minute

Data publicării:
pistă pentru biciclete
România va avea 890 de kilometri de piste pentru biciclete. Foto: Profimedia Images

Lansarea programului de realizare a pistelor pentru biciclete a adunat o cerere uriașă din partea autorităților locale. 108 dosare au fost depuse în două minute, a anunțat pe pagina de facebook ministrul Mediului Tanczos Barna. Potrivit proiectului, în România vor fi construite piste pentru biciclete care vor însuma 890 de kilometri.

"România va avea 890 kilometri noi de piste pentru biciclete. Astăzi, în doar două minute de la lansarea programului, autorităţile locale au depus proiecte de realizare a drumurilor pentru biciclişti în valoare de 755 milioane de lei. 108 primării, asociaţii de dezvoltare şi consilii judeţene, din 30 de judeţe au optat pentru dezvoltarea infrastructurii velo. Succesul programului şi epuizarea rapidă a bugetului arată un interes crescut pentru o mobilitate sustenabilă. Noile piste pentru biciclete vor asigura o alternativă ecologică la transportul auto şi vor contribui la un mediu mai curat şi mai sănătos", a scris ministrul Tanczos, pe facebook.

Solicitanţii eligibili în cadrul programului sunt Unităţile Administrativ-Teritoriale (UAT) organizate la nivel de judeţ, comună, oraş, municipiu de rang I/II, Municipiul Bucureşti şi subdiviziunile administrativ-teritoriale ale acestuia şi asociaţiile de dezvoltare intercomunitară.

Sumelor ce pot fi acordate pentru fiecare categorie de solicitanţi se încadrează între 75 și 22 milioane de lei.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri