Ministerul Sănătății a pregătit un protocol pentru funeralii în cazul în care ar fi decese din cauza COVID-19. Ce nu are voie familia

Data publicării:
Unidentified child patient undergoing a surgery
FOTO: Getty Images

Ministerul Sănătății a pregătit un protocol privind funeraliile speciale care se fac în cazul în care ar fi înregistrate decese din cauza COVID-19. În România nu a fost înregistrat niciun deces din cauza noului coronavirus, dar autoritățile au pregătit un document în care se prevăd pașii de urmat într-o asemenea situație.

Protocolul se referă la condițiile stricte de manipulare a trupurilor, dacă vor fi decese din cauza coronavirusului.

Regulile sunt valabile pentru angajații spitalelor care vor fi nevoiți să manevreze trupurile, pentru angajații de la medicină legală, dar și pentru aparținători.

Toți vor trebui să poarte echipamente de protecție, combinezoane, măști și mănuși de protecție.

Și pentru aparținători regulile vor fi foarte stricte, trupurile vor fi introduce în saci, iar sicriele vor fi sigilate. Sicriul nu va putea fi deschis sub nicio formă, iar membrii familiei se vor putea apropia doar dacă au echipamente de protecție, măști și mănuși. Doar doi membri se vor putea apropia.

În același ordin se recomandă să nu se facă autopsia în astfel de cazuri, pentru ca angajații de la medicină legală să nu fie expuși niciunui risc.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri