Ministerul Sănătății: Milioane de echipamente de protecție au ajuns în țară în ultimele două zile

Data publicării:
costum-coronavirus-romania-inquam-ganea (17)
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Compania Unifarm SA a adus în țară, în ultimele două zile, peste patru milioane de măști de protecție, zeci de mii de tone de dezinfectanți, precum și alte echipamente necesare în lupta împotriva pandemiei de coronavirus.

Ministerul Sănătății anunță într-un comunicat că, prin intermediul companiei Unifarm, au sosit în țară în ultimele două zile 2.245.000 de măști FFP2 și ochelari de protecție, 20.000 de viziere, 300.000 de combinezoane (din care 200.000 de combinezoane speciale utilizate în secțiile de terapie intensivă), 923.000 de mănuși latex, 114.000 mănuși vinil, 2.000.000 de măști chirurgicale cu trei pliuri, 36.000 de tone de dezinfectant pentru suprafețe.

„Aceste materiale sanitare și echipamente de protecție atât de necesare și așteptate de personalul medical vor fi distribuite începând din această noapte către toate unitățile sanitare din țară, cu prioritate către cele care sunt în prima linie de gestionare a cazurilor infectate cu noul coronavirus. Este o adevarată luptă comercială pentru achiziția materialelor sanitare și a echipamentelor pe piața internațională. Continuăm aprovizionarea, constant, și în perioada următoare”, a declarat ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, potrivit comunicatului.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri