Ministerul Sănătății: „Suspiciune înaltă pentru varianta Omicron” la două dintre persoanele testate pozitiv la întoarcerea din Africa

Data actualizării: Data publicării:
Varianta Omicron
Varianta Omicron provoacă îngrijorare în Europa, inclusiv în România. Foto: Profimedia Images

Ministerul Sănătății anunță că în urma primelor teste efectuate, la două dintre cele trei persoane testate pozitiv după sosirea din Africa de Sud „există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2”.

„Procesul de secvențiere a genomului pentru tulpina OMICRON se realizează în mai multe etape, pe parcursul mai multor zile.

În urma primelor teste, la două dintre cele 3 persoane testate există o suspiciune înaltă pentru varianta OMICRON a virusului SARS-Cov-2.

Cele 3 persoane care au fost depistate pozitiv cu virusul SARS-Cov-2 sunt complet vaccinate. Toate trei persoanele infectate sunt asimptomatice, cu o stare de sănătate bună și se află în izolare și monitorizare”, anunță ministerul Sănătății.

Un jucător al echipei de rugby Știința Baia Mare, sosit în România din Africa de Sud, a fost confirmat pozitiv cu virusul SARS-COV-2. Ulterior, încă două persoane au fost confirmate ca fiind infectate, după ce au efectuat testele PCR.

Ciucă: „Așteptăm analizele specialiștilor”

„Guvernul României este la curent cu evoluția situației răspândirii variantei sud-africane Omicron. Așteptăm analizele specialiștilor în privința celor 3 cetățeni români depistați pozitiv după sosirea din Africa de Sud. Voi cere Ministerului Sănătăţii să ia cele mai eficiente măsuri pentru împiedicarea răspândirii virusului, indiferent de tulpină. Sănătatea cetățenilor români este prioritatea zero a momentului pentru guvernul pe care îl conduc”, a transmis într-un mesaj publicat pe Facebook premierul Nicolae Ciucă.

Editor : R.K.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri