Ministra franceză a forțelor armate a anunțat că vine în vizită în România

Data publicării:
profimedia-0656799450
Florence Parly, ministra franceză a apărării. Foto: Profimedia Images

Ministra franceză a forțelor armate, Florence Parly, a anunțat că vine în România, duminică, pentru a se întâlni cu militarii francezi care au ajuns în țara noastră recent, în contextul războiului de agresiune inițiat de Vladimir Putin împotriva Ucrainei. Ea a spus că Franța dorește „să trimită un semnal Rusiei că ne protejăm şi că ne vom apăra dacă vom fi atacaţi”.

„Voi merge duminică în România pentru a-i vedea pe soldaţii noştri”, a anunțat Parly, joi. „I-am desfăşurat pentru că datorăm asistenţă şi solidaritate unor ţări care aparţin Uniunii Europene, care aparţin Alianţei Atlantice şi care sunt cel mai aproape de acest conflict”, a adăugat ea.

„Vrem să trimitem un mesaj de descurajare Rusiei, astfel încât Rusia să nu mai facă niciun pas şi să nu îşi propună să treacă această graniţă care este Alianţa Atlantică; suntem ţări care sunt legate printr-un pact de solidaritate şi Rusia ştie că dacă unul dintre noi este atacat, atunci întreaga Alianţă va riposta”, a avertizat ea.

Franţa doreşte „să trimită un semnal Rusiei că ne protejăm şi că ne vom apăra dacă vom fi atacaţi; trimitem, de asemenea, un mesaj către partenerii noştri, către aliaţii noştri, cărora le datorăm solidaritate şi asistenţă”, a continuat ea. „Este ceea ce va face Franţa, trimiţând, aşa cum face acum, chiar 500 de soldaţi în România şi îi voi vizita peste trei zile”.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri