Ministru: Turiştii nu ajung la munte pentru că nu au cum

Data publicării:
OLYMPUS DIGITAL CAMERA
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Infrastructura proastă e principalul motiv pentru care camerele din hotelurile şi pensiunile din Poiana Braşov şi de pe Valea Prahovei sunt aproape goale faţă de sezonul de iarnă.

E afirmaţia ministrului turismului Mircea Titus Dobre, făcută la o conferinţă cu membrii mediului de afaceri din Braşov.

În opinia ministrului turişii nu ajung în număr atât de mare la munte vara şi pentru că au drumuri mai bune spre litoral, iar autorităţile ar trebui să se implice mai mult în domeniul cultural şi să organizeze diferite evenimente şi pe timpul verii.

Ministerul Turismului are de gând să facă un masterplan, însă pentru putea fi pus în aplicare e nevoie şi de fonduri.

Mircea Titus Dobre: „La ora actuală, din păcate, nu există fonduri europene pentru infrastructura turistică, absolut pe nimic. Singura variantă este după ce realizăm acest masterplan. Noi în masterplanul respectiv o să avem 4-5 priorităţi naţionale unde o să atingem mai multe puncte importante din punct de vedere turistic al României, şi ca zone, dar şi ca nişe.

Apoi putem să discutăm, începând cu anul 2018, când se va aproba bugetul pe anul 2018, ce începem de acolo, ce bani se pot acorda, ce proiecte putem dezvolta”.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri