Video Ministrul Alexandru Rafila nu știe cu cât au fost mărite salariile din Sănătate. „Nu este important procentul”

Data actualizării: Data publicării:
alexandru rafila
Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila. Foto: captură video YouTube/ Guvernul României

În contextul în care mii de angajați din Sănătate protestează, Alexandru Rafila nu a reușit să dea jurnaliștilor un răspuns clar, după ședința de Guvern de joi, cu privire la ce majorări salariale vor primi cadrele medicale, ca urmare a unui act normativ pe care Executivul l-a aprobat astăzi. „Nu este important procentul”, a fost răspunsul oficialului, care a adăugat că este „foarte pregătit” pentru informarea de presă. Răspunsul a venit ulterior de la purtătorul de cuvânt al Guvernului: salariile cresc cu până la 7%.

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: „Nu știu în sumă cât este exact, depinde foarte mult de salariul fiecărei categorii, nu discutăm despre o singură categorie. O să mă informez și o să vă comunicăm printr-un comunicat de presă. Nu cred că este important acest procent”. 

Reporter: Câte persoane beneficiază de majorările adoptate astăzi? 

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: „Câteva zeci de mii de persoane, pot să vă spun că în spitale, de exemplu, peste 40.000 de persoane care sunt asimiltate acestei categorii de personal. 

Mulțumesc, la revedere”. 

Reporter: Domnule Rafila, e puțin ciudat că nu știți ce conține ordonanța de urgență. 

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: „Ba da, eu știu ce conține OUG. V-am spus pe scurt ce conține. Conține alinierea salariilor pentru personalul auxiliar de îngrijire din sectorul sanitar la nivelul anului 2022”. 

Dan Cărbunaru, purtătorul de cuvânt al Guvernului: „Va reveni Ministerul Sanătății cu datele”. 

Alexandru Rafila, ministrul Sănătății: „Voi reveni cu un procent, ca să vă dau procentul exact”.

Ministerul Muncii anunță majorarea, de la 1 iunie, a salariilor de bază ale personalului din sănătate și asistență socială și din apărare, ordine publică și securitate națională se majorează, la nivelul stabilit de Legea-cadru privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, pentru anul 2022.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri