Ministrul Apărării: Coronavirusul este inamicul global al tuturor statelor. Nu are tabără militară, doctrină sau o strategie de atac

Data publicării:
Ministrul apărării, Nicolae Ciucă
Ministrul apărării, Nicolae Ciucă Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Apărării, Nicolae Ciucă, a făcut un apel la români să respecte sfaturile autorităţilor şi să stea în casă, pentru a se proteja de coronavirus.

„Trebuie să fim uniţi în această perioadă dificilă atât pentru populaţie, cât şi pentru autorităţile care se confruntă cu o provocare nemaiîntâlnită în istoria contemporană a României. De-a lungul istoriei, poporul român, laolaltă cu Armata şi instituţiile statului, a depăşit toate momentele de cumpănă", a spus Ciucă, într-un mesaj postat pe Facebook.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Vă asigur că militarii sunt şi vor fi implicaţi total în ceea ce presupune apărarea ţării, în lupta cu un inamic nevăzut care nu are tabără militară, doctrină sau o strategie de atac. Coronavirusul este inamicul global al tuturor statelor, fie că sunt ţări din Asia, din Răsărit sau din Occidentul apărat de NATO”, a spus el.

Ministrul Apărării spune că oamenii trebuie să respecte sfaturile autorităţilor.

„Principala strategie pe care o putem aplica în lupta cu coronavirusul, singura care şi-a dovedit eficienţa, este să staţi acasă, să evitaţi cât se poate de mult apropierea de alte persoane şi mai ales să vă protejaţi. De fiecare dată când reveniţi acasă sau vă întâlniţi cu prietenii şi cunoscuţii nu daţi mâna şi nu vă îmbrăţişaţi. Spălaţi-vă pe mâini de fiecare dată când aveţi ocazia, cât mai des şi obligatoriu de fiecare dată când reveniţi acasă (...) Dragi români, respectaţi sfaturile autorităţilor, nu acceptaţi decât informaţii din surse sigure şi, din nou, vă rog să staţi în casă. Este primul lucru pe care îl spun tuturor. Nu vă părăsiţi domiciliul dacă nu aveţi un motiv întemeiat”, a continuat ministrul.

El a făcut şi un apel către militari să ofere sprijin autorităţilor.

„Ştiu că nu este uşor, dar împreună vom depăşi această perioadă. Învingătorii sunt cei care scriu istoria. Doar uniţi, respectând măsurile impuse de autorităţi, vom învinge acest inamic nevăzut”, a mai spus Ciucă.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri