Ministrul Apărării: Trebuie consolidată apărarea la Deveselu. Sunt semnale care ne dau de gândit

Data actualizării: Data publicării:
DEVESELU 14

Trebuie să ne gândim la consolidarea protecţiei antiaeriene a facilităţii de la Deveselu pentru că sunt semnale care ne dau de gândit”, a spus ministrul Apărării, Mihnea Motoc, într-un interviu pentru agenția Mediafax.

DEVESELU 14

Ministrul Apărării a reiterat faptul că scutul de la Deveselu este o facilitate strict defensivă, care nu are nicio legătură cu Rusia și că este regretabilă prezentarea României ca pe o țintă pentru faptul că îl găzduiește. Cu toate acestea, România trebuie să se gândească la consolidarea protecţiei antiaeriene a facilităţii de la Deveselu.

Este nefundamentat să existe o asemenea percepţie. (...) Ar trebui notat aici din nou faptul că începând cu summitul de la Varşovia, facilitatea de la Deveselu este o parte a sistemului integrat al alianţei de apărare antirachete balistice, deci nu mai putem vorbi de ţinte izolate. Până la urmă problema ar trebui pusă în alţi parametri. Evident că trebuie să ne gândim şi o facem împreună cu partenerii şi cu aliaţii nostri la elemente de consolidare a protecţiei antiaeriene a facilităţii de la Deveselu, pentru că evident sunt semnale care ne dau de gândit şi trebuie să avem în vedere şi această dimensiune”, a declarat Mircea Motoc.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri