Ministrul de interne: Doamna Șoșoacă e campioană la amenzi, dar se pare că n-o interesează

Data actualizării: Data publicării:
diana sosoaca vorbeste fara masca cu un jandarm.
Senatorul Diana Șoșoacă, fără mască, la un protest de la Ministerul Justiției. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Diana Șoșoacă, senatoarea exclusă din AUR, este „campioana la amenzi” a spus luni dimineață ministrul de interne, după noile sancțiuni primite de aceasta pentru participarea la manifestațiile anti-restricții din acest weekend.

„Doamna senator este campioana la amenzi, dar se pare că n-o interesează”, a spus Lucian Bode, întrebat ce amendă a primit pentru participarea fără mască la protestul din 20 martie.

Astfel, senatoarea Diana Șoșoacă a primit trei amenzi după participarea la protestele anti-mască și anti-restricții de sâmbătă, din București. Jandarmeria Capitalei a emis pe numele parlamentarului independent sancțiuni în valoare totală de 4.500 de lei, câte 1.500 pentru participarea la fiecare dintre cele trei proteste - de la Piața Victoriei, din Parcul Izvor și de la Palatul Cotroceni, fără mască, fără a păstra distanța de siguranță față de alți participanți și fără a respecta limita de 100 de participanți. 

Anterior, și premierul Florin Cîțu a vorbit despre faptul că „din păcate, avem și parlamentari care îndeamnă, instigă la nerespectarea legii. Aici cred că este vorba despre o problemă morală - sunt parlamentari, fac legi, dar nu respectă legislația. Nu am nimic cu protestele, sunt liberal, sunt oameni care mă înjură, vor să protesteze, dar să poarte mască”.

Jandarmii au dat 30 de amenzi, în valoare totală de 29.950 de lei, organizatorilor manifestațiilor anti-restricții din București și mai multor participanți la protest.

Sâmbătă, aproximativ 1.000 de oameni s-au adunat în Capitală, în Piața Victoriei și la Universitate, pentru a protesta față de măsurile de combatere a pandemiei. Protestatarii nu au purtat mască de protecție, iar de distanțare socială a lipsit. Organizatorii aveau autorizație pentru a strânge la protest maximum 100 de persoane, însă numărul a fost cu mult depășit.

Editor : G.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri