Ministrul demis al Transporturilor: Dacă vreţi, avem întârziere pe cursa TAROM de Iaşi, piloţii au rămas înzăpeziţi lângă Bucureşti

Data actualizării: Data publicării:
aeroport

Traficul aerian se desfăşoară în condiţii de iarnă pe Aeroportul Henri Coandă, nicio cursă nu este anulată, dar sunt întârzieri. Ministrul demis al Transporturilor Lucian Bode a declarat că cea mai mare întârziere este la cursa TAROM de iaşi, întrucât piloţii au rămas înzăpeziţi lângă Bucureşti şi nu au putut ajunge la aeroport.

"Nu avem curse anulate pe Otopeni, avem întârziate.

Am avut cel mai mare număr de operatori care au intervenit în ultimul an, azi noapte au fost la datorie 60 de angajaţi pe aeroport, pentru a curăţa pistele.

Dacă vreţi ... avem întârziere foarte mare pe zborul TAROM de Iaşi, pentru că piloţii nu au reuşit să ajungă la aeroport, rămânând înzăpeziţi în localităţile din jurul Bucureştiului", a declarat Lucian Bode.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti şi Aeroportul Internaţional Bucureşti Băneasa Aurel Vlaicu, traficul aerian se desfăşoară în condiții de iarnă, conform programului de zbor, informează CNAB.

Nicio cursă nu este anulată pe Aeroportul Henri Coandă din cauza condiţiilor meteo. Unele zboruri au înregistrat, în cursul acestei dimineți, întârzieri de până la 60 de minute la decolare, determinate de degivrarea aeronavelor.

Pe ambele aeroporturi ale Capitalei se intervine constant cu utilaje proprii pentru a se asigura operarea în condiţii de siguranță. Infrastructura aeroportuară este operațională, fiind asigurate condiţiile pentru menţinerea suprafeţei de mişcare în condiţii optime.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri