Ministrul Economiei, răspuns pentru un operator turistic de pe litoral, care spera să deschidă cel târziu la 1 iulie: E ca la bursă

Data actualizării: Data publicării:
plaja goala vacanta 2020
Foto: GettyImages

Ministrul Economiei, Virgil Popescu, a explicat la Digi24 că importantă în repornirea sectorului turistic este siguranța turiștilor. Potrivit demnitarului, turiștii vor pleca de acasă dacă se vor simți în siguranță. Altfel, degeaba ești deschis, a spus Virgil Popescu.

Ministrul a precizat că întreaga industrie de turism din România a fost lovită în proporție de 98 – 99%.

El a afirmat că deși măsurile se vor relaxa după 15 mai, probabil nu se va pune problema ca turismul să înceapă de atunci.

Virgil Popescu a dat un răspuns punctual unui operator turistic de pe litoral care își exprimase speranța ca cel târziu în 1 iulie să dea drumul afacerii.

"Industria turismului este foarte sensibilă. Hotelierii și acel proprietar la care faceți referire, ca sa poată funcționa, trebuie să aibă turisti. Măsurile se vor relaxa probabil din 15 mai. Indiferent dacă Guvernul va da mai devreme sau mai târziu drumul la circulație, turistul va pleca de acasă și se va duce să beneficieze de servicii turistice doar dacă se va simți în siguranță. Ca la bursă, când sunt speculații că s-ar putea întâmpla ceva, acțiunile scad. Si la turism - până nu ne vom simți în siguranță că mergând la un hotel, bar, restaurant, nu ni se va întâmpla ceva legat de sănătate, acest lucru nu va putea fi relansat.

Vrem să punem la punct un set de reguli ca oamenii să se simtă în siguranță când merg la un hotel.

Hotelurile sunt oficial deschise, dar stau degeaba deschise", a spus Virgil Popescu.

Ministrul a afirmat  că în 15 mai vor fi relaxate o parte din măsuri și după două săptămâni se va putea face o primă evaluare pentru a se ști dacă măsurile luate au avut efect pozitiv din punct de vedere al sănătății.

"E esențial să vedem ce se întâmplă între 15 mai și 1 iunie.

Pentru călătoriile în străinătate ar trebui ca toate statele să își deschidă frontierele. Pe măsură ce vom vedea că anumite state permit deschiderea, putem spune că se va mișca ceva și acolo.

Toți ne dorim ca în august să călătorim în Europa, dar să vedem cu evoluează situația în fiecare stat.

Turistul trebuie să se simtă în siguranță. Indiferent dacă apar oferte și oricât am ajuta noi turismul, dacă turistul nu se simte în siguranță nu se va duce", a conchis ministrul Economiei.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri