Ministrul Educației după întâlnirea cu reprezentanții AUR: soluția școlilor de vară propusă de ei este una corectă

Data actualizării: Data publicării:
George Simion, președinte AUR
George Simion, președintele AUR. Foto: Facebook/ Alianța pentru Unirea Românilor AUR

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a avut miercuri o întrevedere cu reprezentanți ai partidului AUR pe tema redeschiderii școlilor. În urma discuțiilor, noul ministru al Educației a declarat că soluția școlilor de vară, propusă de AUR, este una corectă pentru recuperarea materiei pierdute în timpul orelor online, transmite Agerpres.

„Au fost propuse măsuri precum şcoli de vară, în care să poată fi recuperat într-o manieră sintetică cea mai mare parte din ce s-a pierdut pe parcursul crizei sanitare, pentru asta avem nevoie de concursul profesorilor în primul rând, dar avem nevoie şi de acoperire bugetară.

Şcolile de vară sunt o soluţie corectă, fiind nevoie de profesori, fiind nevoie de resurse financiare alocate în acest scop. De asemenea, ceea ce oricum am fi făcut, legătura cu universităţile pentru a avea înţelegere, flexibilitate pe parcursul examenului de admitere în universităţi", a spus Cîmpeanu.

În opinia ministrului Sorin Cîmpeanu, acţiunile remediale sunt foarte importante şi ele trebuie să fie decise caz cu caz, în funcţie de ceea ce a asimilat elevul şi nu în funcţie de ce a predat profesorul.

„Trebuie verificat tot ceea ce a asimilat fiecare elev şi trebuie intervenit personalizat cu acţiuni remediale. Este un set întreg de măsuri. Şcoala de vară este una dintre aceste măsuri. În măsura în care vom reuşi să începem cel de-al doilea semestru în format clasic, vom avea de recuperat pierderile suferite pe parcursul crizei sanitare”, a arătat ministrul Educaţiei.

Potrivit edupedu.ro, AUR este primul partid cu care noul ministru al Educației se întâlnește, de la preluarea mandatului.

Conform sursei citate reprezentanții AUR susțin că în cadrul discuțiilor de la Ministerul Educației au solicitat redeschiderea școlilor pe data de 11 ianuarie. Mai mult, susțin  că această măsură nu ar trebui condiționată în niciun caz de vaccinarea profesorilor.

„Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, ne-a spus la întrevedere că ar redeschide de mâine școlile dacă ar putea, dar că această decizie nu îi aparține lui, ci Consiliului Național pentru Situații de Urgență (CNSU), iar ultimul cuvânt îl are Consiliul Național al Cercetării Științifice.

Mergem înainte și cerem CNSU să ia decizia pe care o așteaptă copiii, părinții, cadrele didactice și toți cei care observă că școala online nu este școală: redeschiderea unităților de învățământ după vacanța de iarnă”, au scris reprezentanții AUR într-o postare pe Facebook.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri