Ministrul Mediului anunță că incineratorul de la Brazi ar putea fi închis, în urma unei anchete Digi24.ro

Data publicării:
ministrul Mediului, Costel Alexe
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Incineratorul de deșeuri medicale de la Brazi e la un pas de închidere, după ce Digi24.ro a prezentat felul în care sunt depozitate și arse zeci de tone de deșeuri medicale periculoase, inclusiv mâini și picioare amputate.

Ministrul Mediului a verificat personal situația. A constatat că reclamațiile locuitorilor din zonă se confirmă și le-a dat administratorilor termen până în februarie să își rezolve problemele de poluare. În caz contrar, incinerarea și depozitarea deșeurilor în incinta parcului industrial Brazi va fi interzisă pe termen nedeterminat.

Şi astăzi, cantităţile de deșeuri erau foarte mari. Depozitate haotic, peste tot și neconform cu legislaţia în vigoare”, a spus Costel Alexe, ministrul Mediului.

Deși avea obligația ca deșeurile medicale până la incinerare să fie depozitate în camera frigorifică, ele erau depozitate pe o platformă sub cerul liber. Deși avea obligația de a depozita pe o platformă betonată de 480 de mp, deșeurile erau depozitate pe o suprafață de zece ori mai mare, 5.000 de mp”, a adăugat el.

Înţeleg din raportul Gărzii de Mediu că i-au fost trasate o serie de măsuri urgente operatorului economic cu termen până pe 15 februarie, iar în caz de neîndeplinire, propunerea este de suspendare a activității.

Am decis să trimit dosarul către organele de cercetare penală, fiind identificate abateri grave”, a mai spus ministrul.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri