Ministrul Mediului: Noi, la şcoală, ne duceam cu sticle şi borcane. Să facem în continuare

Data actualizării: Data publicării:
sticle goale reciclare crop_getty

Ministrul Mediului, Graţiela Gavrilescu, a afirmat că reciclarea în România se face într-un procent extrem de mic, 7%, şi trebuie "dezvoltat", prin urmare va aloca din Fondul de Mediu o schemă de ajutor de stat pentru industria de reciclare, o premieră în România.

"Am decis să prindem bani în bugetul Fondului de Mediu pentru o schemă de ajutor de stat pentru industria de reciclare, o premieră pentru România", a afirmat ministrul de resort, subliniind că-şi doreşte ca acest lucru să fie extins.

"Prin implementarea Planului Naţional de Gestionare a Deşeurilor şi instrumentele economice pe care Guvernul le va adopta în perioada următoare, ne dorim o pondere extrem de mare pentru colectarea selectivă, benefică pentru generaţiile viitoare, nu numai din punct de vedere economic, dar cu precădere din punct de vedere al sănătăţii populaţiei, fiind un factor major de poluare. În acelaşi timp, prin banii de la Fondul de Mediu, vom lansa Programul Naţional de Conştientizare, Informare şi Educare a Populaţiei, în sensul de a-i învăţa cum să colecteze selectiv, şi avem deja protocol de colaborare cu Ministerul Educaţiei şi cu Ministerul Sănătăţii", a spus Gavrilescu.

România are o rată de reciclare a deşeurilor de aproximativ 7%, potrivit ministrului Mediului. "Noi, la şcoală, ne duceam cu sticle şi borcane. Trebuie să le facem în continuare", a mărturisit Gavrilescu.

Hotărârea de Guvern privind Planul Naţional de Gestionare a Deşeurilor (PNGD) a fost aprobată în 20 decembrie 2017.

Sursa: news.ro

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri