Video Ministrul Sănătății face apel la calm în privința coronavirusului: „Se lucrează la achiziția materialelor de urgență”

Data actualizării: Data publicării:
Victor Costache, ministrul Sănătății
Foto: gov.ro

Ministrul Sănătății, Victor Costache, a făcut un apel la calm pentru populație și a precizat că, în acest moment, nu există înregistrat niciun caz de coronavirus în România și că „se lucrează la achiziția materialelor de urgență”.

„În momentul de față, avem 3.500 de locuri suplimentare de carantină și se lucrează la achiziția materialelor de urgență”, a spus Costache.

Întrebat despre data la care vor fi finalizate aceste achiziții (inclusiv cele 35 de termoscanere ce urmează a fi instalate în aeroporturi), ministrul Sănătății și-a exprimat speranță că „la începutul lunii martie ar trebui să avem materialele necesare”. 

„De aceste achiziții se ocupă Ministerul Finanțelor”, a spus Costache.

Demnitarul a mai sus că a semnalat „încă de la început” faptul că „stocurile lăsate de PSD sunt zero” și că acesta a fost și motivul pentru care Ministerul Sănătății a adoptat, împreună cu Ministerul de Interne, o ordonanță de urgență pentru refacerea stocurilor pentru biocid, materiale de protecție, precum și alte materiale și echipamente sanitare.

Editor web: M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri