Video Ministrul Turismului a luat la pas plaja din Mamaia, care a fost lărgită în 2021: „Haideți să luăm partea pozitivă”

Data publicării:
ministrul turismului pe plaja mamaia
Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, s-a plimbat pe plaja din Mamaia. Foto: Captură Digi24

Ministrul Turismului a mers pe litoral, iar la propunerea Digi24 a luat la pas plajele din Mamaia. Daniel Cadariu s-a plâns de calitatea nisipului, însă a identificat și aspecte pozitive.

Reporter: Domnule ministru, sunteți de acord să facem o plimbare până la malul mării să vedeți în cât timp parcurgem această plajă?
Ministrul Turismului, Daniel Cadariu: Asta facem!

Daniel Cadariu s-a plimbat pe plaja din Mamaia care a fost lărgită anul trecut cu până la 150 de metri. Drumul până la malul mării a durat aproximativ 5 minute, iar ministrul Turismului s-a arătat nemulțumit de nisipul plin de scoici.

"M-am întrebat și eu de ce Dumnezeu n-o fi fost luat nisipul vechi pus deoparte și să fi pus deasupra un strat de 10 centimentri. Dar haideți să luăm partea pozitivă. Avem o plajă bună, mare. Avem ce amenaja pe viitor", le-a spus Cadariu jurnaliștilor. 

După discuții îndelungi între operatorii de plaje și reprezentanții Administrației Bazinale de Apă Dobrogea-Litoral s-a ajuns la un compromis: plajele noi vor putea fi exploatate în această vară, chiar dacă partea nouă de plajă nu este intabulată și nu vor putea fi amenajate beach baruri. Investitorii sunt mulțumiți de condiții.

Nicolae Bucovală, investitor: Mult mai mici decat ceea ce platim pentru vechea plajă, sunt niste preturi modice.
Reporter: Dar n-aveti voie cu beach baruri mobile?
Nicolae Bucovală: Beach baruri nu, vor ramane pe plaja veche, asa cum erau amplasate.

În aceste condiții, turiștii pot sta pe șezlong aproape de malul mării, dar în cazul în care vor să își cumpere ceva de mâncare sau de băut, atunci vor fi nevoiți să străbată plaja de mai multe ori.

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri