Misterul bancomatelor sparte în aceeaşi noapte în Arad şi Timiş. Din 2018, prin aceeaşi metodă au avut loc atacuri în mai multe judeţe

Data actualizării: Data publicării:
Broken combination lock on the safe closeup. Police tape. Concept - burglary, robbery, crime.
FOTO: Getty Images

După spargerile ca-n filme de ieri, din vestul țării, când două bancomate au fost aruncate în aer, polițiștii sunt în alertă și acum.  Încă îi caută pe suspecții care au furat în total aproape 400.000 de lei din Arad şi Timiş.

Au fost audiaţi mai mulţi martori de la Arad, care au spus că în atac au fost implicaţi trei indivizi care erau mascaţi şi au vopsit cu spray negru camerele de supraveghere. Poliţiştii nu exclud ca autorii spargerii de la Arad să fi fost autori şi la spargerea din Timiş.

Acolo, însă, hoţii nu au vopsit camera de supraveghere.

Hoţii au furat 370.000 de lei, iar poliţiştii iau înc alcul să fi eîncercat să iasă din ţară.

Din 2018 până în prezent, cu aceeaşi metodă s-au spart 11 bancomate în Timiş, Arad, Hunedoara şi Braşov.

Dintre cele 11 dosare penale deschise, doar patru au fost soluţionate până în acest moment.

Bancomatul unei agenţii bancare din localitatea Belinţ a fost spart, prin explozie, în noaptea de joi spre vineri, poliţiştii făcând cercetări pentru găsirea autorilor, a informat IPJ Timiş.

"În jurul orei 4,30 am fost sesizaţi despre faptul că un bancomat al unei agenţii bancare din Belinţ a fost distrus prin explozie şi au fost extrase bancnotele din interior. A fost deschisă anchetă şi se fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt", a declarat vineri purtătorul de cuvânt al IPJ Timiş, Aurora Voicilă.

Tot în noaptea de joi spre vineri a fost distrus printr-o explozie un bancomat ce aparţine unei agenţii bancare din municipiul Arad, situată pe Calea Timişorii. Din interiorul aparatului a fost reclamată lipsa casetelor de valori cu bancnote, a informat Inspectoratul de Poliţie (IPJ) Arad.

"La faţa locului s-a deplasat, de îndată, o echipă complexă formată din poliţişti ai Serviciului de Investigaţii Criminale şi ai Serviciului Criminalistic, constatând că două persoane necunoscute, cu feţele acoperite, au pulverizat, cu ajutorul unui spray, vopsea pe camerele de supraveghere, la faţa locului fiind observat un autoturism de teren de culoare închisă", a menţionat IPJ Arad.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri