Mită cerută prin semne şi ascunsă în cărţi religioase

Data publicării:
politie

Mită cerută prin semne şi apoi ascunsă în cărţi religioase. Sunt măsurile de precauţie pe care le-ar fi luat poliţiştii de la Rutieră din Piatra Neamţ acuzaţi că cereau bani de la şoferii vitezomani pentru a nu-i amenda. Poliţiştii nu au scăpat însă de obiectivul camerelor de supraveghere montate de anchetatorii anticorupţie chiar în maşinile de serviciu.

Procurorii au montat aparatură de interceptare în maşinile poliţiştilor şi au numărat de câte ori au luat aceştia mită.

„115 fapte de luare de mită într-o perioadă de 27 de zile de monitorizare. Poliţiştii au primit sume de bani cuprinse între 50 şi 400 de lei de la conducătorii auto opriţi în trafic”, afirmă Maria Cornelia Hrincescu, procuror-şef DNA Bacău.

Probele arată că agenţii se fereau să ceară bani, suspectând că sunt interceptaţi audio. Nu bănuiau însă că fiecare mişcare în traficul din Piatra Neamţ era filmată.

În multe cazuri luarea sumelor de bani cu titlu de mită se realiza doar prin semne, astfel că în timp ce primeau sumele de bani necuvenite, discuțiile acestora privind constatările și sancțiunile nu aveau corespondent în imagini.

În autospeciala folosită de agenţii puşi sub acuzare procurorii anticorupţie au găsit încă o probă esenţială - o carte religioasă, în care poliţiştii ascundeau banii încasaţi în timpul turei.

În total, 14 agenţi şi ofiţeri au fost arestaţi sau plasaţi sub control judiciar.

Jumătate dintre agenţii de aici, de la Biroul Rutier, sunt cercetaţi de procurorii anticorupţie. Pentru ca traficul în oraş să se desfăşoare în condiţii bune, poliţişti de la alte departamente vor fi detaşaţi temporar ca să dirijeze circulaţia.

În 2015, 42 de poliţişti din toată ţara acuzaţi de corupţie au fost trimişi în judecată de procurorii DNA.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri