Modificări importante aduse programului "Prima Casă". Se schimbă costurile de finanţare

Data publicării:
imobiliar locuinte casa case tranzactii shutterstock_129797951
FOTO: Shutterstock

Ministrul Finanţelor Publice, Eugen Teodorovici, a declarat marţi că proiectul referitor la îmbunătăţirea programului "Prima casă" va fi finalizat şi făcut public în următoarele zile.

imobiliar locuinte casa case tranzactii shutterstock_129797951
FOTO: Shutterstock

"Punctul de vedere al Ministerului Justiţiei pe actul normativ pentru aplicarea noului indice de referinţă şi în cazul programului 'Prima casă' este foarte clar - temei legal există, deci băncile aplică sau trebuie să aplice acest indice de referinţă. Este în lucru o hotărâre de Guvern pentru că dorinţa Guvernului României este aceea de a aduce mai multe îmbunătăţiri programului 'Prima casă', motiv pentru care în următoarele zile o să prezentăm şi public versiunea finală a acestui act normativ, probabil săptămâna viitoare. Vor fi modificări referitoare la cursul de finanţare în primul rând, pentru că asta urmărim foarte des şi e un lucru foarte important - şi anume costul de finanţare pentru cei care vor să îşi achiziţioneze o locuinţă", a spus Teodorovici, într-o conferinţă de presă susţinută la Palatul Victoria.

El a adăugat că forma finală a acestui act normativ va fi publicată pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

Ministrul de Finanţe a adăugat că în zilele următoare va avea o întâlnirea cu reprezentanţii băncilor şi ai Băncii Naţionale a României pentru o discuţie legată de costurile de refinanţare pentru persoanele care au deja credite.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri