Video Moment emoționant în mijlocul Mediteranei. Reacția unei fetițe afgane de 4 ani când un polițist de frontieră român i-a oferit dulciuri

Data actualizării: Data publicării:
politist de frontiera cu o fetita afgana in brate
Reacția unei fetițe afgane de 4 ani când un polițist de frontieră român i-a oferit dulciuri. FOTO: Poliția de Frontieră

Un polițist de frontieră român aflat în misiune de patrulare în Marea Mediterana a avut parte de momente emoționante după ce, printre migranții înghesuiți pe un pescador, a găsit și o fetiță afgană în vârstă de patru ani.

Cel care a trăit această experiență este un polițist de frontieră care a participat la șapte misiuni internaționale la activ. Zilele trecute a luat parte alături de colegii lui la o acțiune de patrulare în Marea Mediterană, organizată împreună cu autoritățile italiene în cadrul misiunii FRONTEX.

Polițiștii români au ajutat la salvarea a 230 de persoane care se aflau pe un pescador.

Printre cei salvați era și o fetiță de patru ani.

VIDEO: Poliția de Frontieră

"Tactul și vorbele de încurajare ale lui colegului nostru de la Garda de Coastă au făcut ca fetița să se simtă în ocrotită şi în siguranţă, în pofida mediului străin și a pericolului în care se afla. Uimirea și bucuria fetiţei afgane au fost cu atât mai mari când a primit un pachet plin cu dulciuri.

Pentru mulți dintre noi poate părea un gest obișnuit, dar suntem siguri că peste ani, fetița din mijlocul apelor își va reaminti cu drag de un OM care i-a redat zâmbetul, siguranța și încrederea că lumea poate fi mai bună", potrivit unui mesaj postat pe pagina de Facebook a Poliției de Frontieră.

"Să reușești să aduci un zâmbet pe chipul unui copil este unul dintre cele mai emoționante momente de care poți avea parte în carieră. Inocența lui topește orice urmă de militărie din tine, te face să îți retrăiești propria copilărie și să îți dorești să poți face mai mult pentru copiii aflați în astfel de situații", a povestit Cosmin, polițist de frontieră.

Polițiștii de frontieră români le-au oferit persoanelor salvate asistență, hrană și apă, iar câteva ore mai târziu, acestea au fost debarcate în siguranță în Portul Roccella Ionica și preluate de autoritățile italiene pentru stabilirea identităţilor acestora şi efectuarea procedurilor specifice (asistență medicală, identificare, înregistrare).

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri