Video Momentul atacului sângeros din Hamburg. Imaginile au fost filmate de un martor care a auzit împușcăturile

Data publicării:
atac hamburg
Au apărut noi imagini cu atacul sângeros de la Hamburg. Foto: Profimedia

Au apărut noi imagini cu atacul sângeros de la Hamburg, soldat cu șapte morți. Un bărbat care locuia în apropiere a auzit focurile de armă, a scos telefonul mobil pe geam și a surprins totul.

În filmare, se vede cum agresorul a tras în geamurile de la etaj, apoi a intrat în clădire, prin acea fereastră și a continuat să apese pe trăgaci. Șapte oameni au murit în masacru și alți șapte au fost răniți. Atacatorul s-a sinucis, ca să nu fie prins de poliție. Poliția din Hamburg nu știe deocamdată care a fost motivul atacului.

Cancelarul german Olaf Scholz a transmis vineri „gândurile” sale victimelor atacului armat comis într-un centru religios al Martorilor lui Iehova din Hamburg şi rudelor acestora, deplângând într-o postare pe Twitter „un act brutal de violenţă”, potrivit AFP şi Reuters.

„Veşti proaste din Hamburg”, a scris Scholz într-un mesaj pe Twitter vineri dimineaţă, în care a subliniat că gândurile sale sunt alături de victime, de familiile lor şi forţele de securitate. Titulara de la Ministerul de Interne, Nancy Faeser, a reacţionat şi ea pe Twitter.

Faeser s-a declarat „bulversată de teribilul act de violenţă săvârşit într-o comunitate a Martorilor lui Iehova din Hamburg” şi a anunţat că autorităţile lucrează în regim de urgenţă la cercetarea acestei crime.

Comunitatea Martorilor lui Iehova s-a declarat vineri „profund întristată” de atacul sângeros comis „împotriva membrilor săi” după o slujbă religioasă care a avut loc joi seara într-un centru al grupului din Hamburg. „Comunitatea religioasă este profund întristată de teribila crimă comisă împotriva membrilor săi într-o sală Kingdom Hall (lăcaş de cult folosit de Martorii lui Iehova) din Hamburg după o slujbă religioasă”, potrivit unui comunicat postat pe site-ul său de internet.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri