Momentul în care o tânără a rămas agățată de telescaun, în Munții Șureanu. Salvamontiștii explică unde a greșit

Data publicării:
telescaun

Intervenție ieșită din comun, miercuri, pe pârtia de pe domeniul schiabil din Munții Șureanu, județul Alba Iulia. O femeie a rămas minute bune agățată de telescaun. Femeia încerca să coboare din vârful pârtiei atunci când a avut loc incidentul.

Se pare că turista a rămas cu rucsacul în spate în telescaun, lucru strict interzis, tocmai pentru evitarea unor astfel de situații. Bretelele rucsacului femeii au rămas prinse de telescaun, iar femeia a fost nevoită să stea nemișcată în aer minute bune.

Din fericire, angajații pârtiei, care au urcat pe un stâlp, au ajuns la timp la femeie. Nimeni nu a fost rănit în incident.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„Atunci când ruccsacul este ţinut în spate, persoana care stă în telescaun este aplecată în faţă. La coborâre, când ridică bara de protecţie, îşi pierde echilibrul din cauza modificării centrului de greutate al corpului. Regula obligatorie pentru cei care urcă cu telescaunul este ca rucsacul să fie ţinut în faţă, pe umeri, astfel încât să nu fie afectat echilibrul persoanei la coborâre. Tânăra de pe pârtia din Şureanu a avut noroc pentru că beretelele rucsacului nu au cedat”, a spus Lucian Forda, şeful Salvamont Alba, citat de adevarul.ro.

Ieri, turista ar fi încercat din nou să urce în telescaun cu rucsacul în spate, dar a fost oprită la timp de angajații pârtiei.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri