Motivul pentru care studenta dispărută de o lună e căutată abia acum de sute de persoane. Criminolog: "Nu poți ignora o informație"

Data actualizării: Data publicării:
cautari-politie-angelika-7-c6m3
Sursa foto: Turnul Sfatului

Dispariția unui studente la Teologie în Sibiu a declanșat o operațiune de căutare uriașă. Peste 350 de jandarmi, polițiști și voluntari răscolesc pădurea Dumbrava, de la marginea Sibiului. Acolo, oamenii legii i-au găsit telefonul, portofelulul și o haină. Tânăra de 25 de ani e de negăsit din data de 8 februarie. Operațiunea de căutare e supravegheată din aer, cu ajutorul unui elicopter și al unei drone speciale. Criminologul Dan Antonescu a explicat la Digi24 că potrivit procedurilor, în prima fază se ia în calcul o plecare voluntară, fiind vorba despre o persoană adultă. "Apariția obiectelor personale arată clar că nu mai vorbim de o plecare voluntară", a spus el, subliniind că chiar dacă zona de căutare este extinsă, anchetatorii nu pot ignora o informație, chiar dacă asta implică "forțe în exces". 

"În prima faza a acestei dispariții, s-a procedat conform procedurilor existente în astfel de situații. Putea fi vorba despre o plecare voluntară. La un moment dat chiar și rudele au comentat că lucrurile găsite în pădure puteau fi obiecte aruncate de cineva care a furat o poșetă. Când un hoț fură astfel de obiecte își oprește ce ii trebuie, bani obiecte de valoare, iar restul obiectelor le aruncă. Să le ducă până în pădure e foarte puțin probabil.

Nu cred că e o activitate făcută cu întârziere, nu sunt elemente clare că acolo s-ar găsi persoană dispărută. Sunt doar obiecte care i-au aparținut, e foarte greu să tragi concluzia că ar trebui să fie și persoana acolo. Sunt câini de urmă, sunt camere cu termoviziune care pot fi folosite. Dacă ar fi fost în zona aceea, sigur era găsită.

Că aceste obiecte au fost aruncate și ea nu e acolo asta presupune niște variante de lucru pentru polițiști care sunt verificate. E foarte posibil să fie și alte informații apărute în acest caz, care să îi îndrepte pe cei care conduc operațiunea spre decizia de a mări numărul de forțe participante, probabil au aflat ceva și trebuie să perie perfect zona respectivă. Sunt foarte multe cazuri de dispariție unde o astfel de periere a zonei a dus la găsirea persoanei căutate. Suprafața e vastă, dar dacă ai informații despre o anumită zona nu îți poți permite să ignori informația, chiar dacă folosești forțe în exces.

Din punctul meu de vedere, la dispariția unei persoane mature se ia în calcul și varianta plecării voluntare, dar apariția acestor obiecte personale arată clar că nu mai vorbim de o plecare voluntară", a spus Dan Antonescu. 

Dispariția tinerei de 25 de ani a fost semnalată la 112 chiar de fratele ei.

"Polițiștii sibieni au fost sesizați de către un bărbat cu privire la faptul că, de aproximativ zece zile, sora sa, Maurer Angelika Claudia, în vârstă de 25 de ani, ar fi plecat de la domiciliul său din municipiul Sibiu, jud. Sibiu, într-o direcție necunoscută, fără a mai putea fi contactată", transmiteau acum două săptămâni reprezentanții IPJ Sibiu pentru sursa citată. Șeful IPJ Sibiu, Tiberiu Ivancea, declara miercuri, într-o conferință de presă, că nu există suspiciune de răpire. 

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri