"Mulți adulți fac o confuzie". Cum e posibil ca un copil să consume droguri la școală, iar părinții să nu observe

Data publicării:
narcotic. Cannabis. Selective focus. drugs and medicine.
Tinerii încearcă să experimenteze lucruri noi și ajung în anumite grupuri de prieteni care experimentează consumul de droguri, iar acesta este un fenomen tot mai întâlnit în ultima perioadă. De cele mai multe ori părinții confundă comportamentul cu rebeliunea specifică adolescenței, avertizează experții antidrog. Foto: Getty Images

Tinerii încearcă să experimenteze lucruri noi și ajung în anumite grupuri de prieteni care experimentează consumul de droguri, iar acesta este un fenomen tot mai întâlnit în ultima perioadă. De cele mai multe ori părinții confundă comportamentul cu rebeliunea specifică adolescenței, avertizează experții antidrog.

"Părinții nu mai au grijă de creșterea, educația copiilor și lasă asta în seama școlii. Am văzut că școala nu reușește să aibă o activitate de prevenire a consumului de droguri exact cum ar trebui", a declarat la Digi24 Bogdan Gheorghe, medic la Agenția Națională Antidrog.

Întrebat cum e posibil ca un copil, adolescent care consumă droguri la școală să ajungă acasă și părinții să nu observe, el a răspuns că părinții nu mai acordă atenție copiilor.

"Mulți părinți fac această confuzie, asociază comportamentul cu rebeliunea adolescenței nu se gândesc că ar putea exista un consum de droguri pentru că pe timpul lor drogurile nu erau așa de puse pe tabel, nu existau atâtea droguri disponibile.

De asemenea, există aceste noi substanțe psihoactive, celebrele etnobotanice. Majoritatea copiilor încep cu ele. Doza este mult mai ieftină, dar frecvența cu care tânărul ajunge să le consume este mult mai mare ca în cazul drogurilor tradiționale și el ajunge să consume mai mulți bani. Din acest motiv avem cazuri în care tinerii ajungă să fie distribuitori de aceste substanțe pentru a-și satisface această dorință.

Etnobotanice sunt mult mai periculoase ca drogurile tradiționale, sunt substanțe chimice, făcute în laborator, făcute să imite efectul drogurilor tradiționale, dar care duc persoana consumatoare cât mai repede către dependență", a declarat medicul.

El a menționat că părinții pot cere informații la Agenția Națională Antidrog. privind comportamentele sau tipul de substanțe care pot fi pe piață. Agenția are 47 de centre de prevenire și evaluare antidrog, pentru fiecare județ și fiecare sector al municipiului București de unde pot primi informații.  

Citește și: "La petrecere mai întâlnim și noi pe cineva, ne mai dă ceva". Mărturia unui elev anchetat pentru trafic de droguri în licee

 

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri