Municipiul Drobeta-Turnu Severin intră în carantină timp de 14 zile. Primar: Incidența e aproape 10, vaccinați sunt sub 30%

Data actualizării: Data publicării:
drobeta turnu severin
Municipiul Drobeta-Turnu Severin intră în carantină timp de 14 zile. FOTO: Facebook Primăria Drobeta-Turnu Severin

Municipiul Drobeta-Turnu Severin intră în carantină începând de luni. Măsura a fost luată după ce rata de infectare s-a apropiat de 10 la mia de locuitori.

Municipiul Drobeta-Turnu Severin, cu localitățile aparținătoare Schela Cladovei, Dudașu Schelei și Gura Văii, vor intra în carantină de luni, la ora 20.00. Carantina va fi impusă timp de două săptămâni.

Decizia s-a luat având în vedere situaţia epidemiologică din Drobeta Turnu Severin, unde incidența cazurilor de îmbolnăvire cu SARS-CoV-2 este de 9,94 la 1000 de locuitori, iar riscul epidemiologic este de o gravitate maximă, cu un trend de creștere a numărului de îmbolnăviri foarte rapid.

În timpul carantinei, cursurile școlare se vor desfăşura doar în sistem online, restaurantele, barurile, teatrele și cazinourile vor fi închise, iar petrecerile private vor fi interzise.

De asemenea, se va limita programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare şi nealimentare până la ora 18,00, cu excepţia farmaciilor şi a staţiilor de distribuţie carburant care pot avea program non-stop.

Totodată, s-a instituit obligativitatea purtării măştii de protecţie în toate spaţiile publice deschise.

Marius Screciu, primarul municipiului Drobeta Turnu Severin: "Este o decizie luată de Comitetul pentru Situații de Urgență, este dificilă, grea, dar situația sanitară o impunea.

S-a considerat că era singură posibilitate să se întrerupă puțin acest lanț al infectărilor extrem de rapid.Sunt 14 zile, încercăm cu toții să respectăm.

Cred că era singura soluție în acest moment, rata de vaccinare în Turnu Severin e sub 30.

Sperăm ca acest lanț al infectărilor să se întrerupă și să revenim la o viață cât de cât normală. Sunt lucruri care dor. Sunt nunți, botezuri programate, nu se vor mai ține.

Rata de infectare era în continuă creștere și destul de rapidă".

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

 

Editor : Georgiana Marina

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri