Munţi de gunoaie după minivacanţă. Turiştii au lăsat în drum inclusiv saltele şi canapele

Data publicării:
gunoaie2

Munţi de gunoaie la mare. Asta au lăsat turiştii în urma lor. Angajaţii de la salubritate nu au reuşit să cureţe plajele nici acum. Urmele marii petreceri se văd, cel mai bine, în Vama Veche.

Rămăşiţele nopților albe de pe litoral se văd la tot pasul. În Vama Veche plaja e plină de sticle goale.

Răsfirate deșeuri cât vezi cu ochii.

Angajaţii de la salubrizare nu au avut liber de 1 Mai. Au strâns zilnic câte 10 tone de gunoi.

Tone de gunoi au rămas şi în Mamaia după petrecerile opulente

Nici turiştii care s-au refugiat la munte pentru aerul curat nu au arătat mai mult respect pentru natură. Au lăsat pe marginea drumurilor resturi menajere, lăzi de bere şi chiar canapele şi saltele.

Echipele de muncitori abia au făcut faţă mormanelor de gunoaie. De pe 45 de kilometri, au strâns aproape 50 de saci de gunoi.

Horia Stancu - șeful Secției Drumuri Naționale Brașov: „Într-o perioadă cu sărbători, cu mai multe zile libere, în două zile strângem aproximativ 13 tone, adică cu 3-4 tone mai mult față de obicei”.

Cei care nu au plecat la mare sau la munte au ieşit la grătar în pădure. Mulţi dintre ei au cărat litri de bere şi kilogramele de carne, dar au plecat cu mâinile în buzunar. Au constat asta chiar Comisarii Gărzii de Mediu

Claudia Sburlea, comisar la Garda de Mediu Ilfov: „Vom invita la sediul garzii de mediu pe proprietarul terenului şi vom lua măsurile impuse de legislaţia în vigoare. Pe prima lege a picnicului, cuantumul ajunge la 5.000 de lei , iar in legea 211 până la 40.000 de lei”

Acelaşi peisaj dezolant şi într-o pădure de la marginea oraşului Târgu Jiu.

De 1 mai, în pădurea din Drăgoieni, a răsunat muzica bună până aproape de miezul nopţii şi tot până atunci, au sfârâit şi grătarele. Peste zece mii de persoane s-au distrat aici, iar în urma lor petrecăreţii au lăsat munţi de gunoaie

Sandu Neagu, reprezentantul firmei de salubritate: „Sunt gunoaie exagerat de multe. Cred că şi în anii anteriori au fost mai puţine. Anul acesta, au fost foarte multe”.

Anamaria Mereanzu, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Jiu: „Aproximativ 15 tone de gunoi menajer sunt strânse an de an din zona în care se desfăşoară acest eveniment”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri