Muzeul Național de Artă din Timișoara anulează expoziția unui artist austriac. "Se cuvine să luăm atitudine!"

Data publicării:
muzeul-de-arta-640x407
Muzeul Naţional de Artă din Timişoara. Sursa foto: pressalert.ro

Muzeul Naţional de Artă din Timişoara a anunţat joi, la câteva ore după votul Austriei anti-România în Schengen, că anulează expoziţia unui artist austriac. Evenimenul urma să aibă loc în 2024, iar decizia a fost anunţată pe reţelele sociale chiar de managerul instituţiei. "Se cuvine să luăm atitudine!", spune Filip Petcu.

În postarea sa pe Facebook, Filip Petcu a ataşat şi o fotografie cu mesajul electronic de înştiinţare prin care Muzeului Național de Artă din Timișoara îşi anunţă colaboratorul austriac că a decis anularea expoziţiei programată pentru 2024. Fotografia este însoţită şi de un text: "Urmare a celor petrecute astăzi (n.r. joi), raportat la poziția Austriei față de România, se cuvine să luăm atitudine"

postare-facebook-director-muzeu-arta-timisoara
Mail-ul trimis colaboratorilor din Austria, care anunţă anularea expoziţiei. Sursa foto: captură Facebook / Filip A. Petcu

Managerul Muzeului Național de Artă din Timișoara spune că expoziţia urma să fie organizată la iniţiativa unui om de afaceri din Austria.

"Nu doresc să dau nume, nu consider că este relevant sau constructiv, dar este vorba despre inițiativa unui om de afaceri austriac de a organiza expoziția unui artist austriac în 2024 la Muzeul Naţional de Artă din Timişoara, eveniment care ar fi punctat ca o confirmare în direcția unei bune colaborări româno-austriece, implicând și o relație de dialog a lucrărilor respectivei persoane cu patrimoniul muzeului", a declarat Filip Petcu pentru pressalert.ro.

Prin acest gest, conducerea muzeului dorește să tragă un semnal de alarmă în ceea ce privește relațiile româno-austriece.

"Evenimentul are oarece conexiuni diplomatice pe care nu le voi detalia. Consider - în contextul acțiunii Austriei raportat la includerea Romaniei în Schengen - cã anularea acestei expoziții reprezintã un semnal de alarmă în ceea ce privește deficitul de reciprocitate în relațiile diplomatice româno-austriece", a completat directorul Muzeului Național de Artă din Timișoara.

 

 

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri