Năsui, despre accesul în cinematografe sau restaurante pe bază de testare: E o variantă pe care o discutăm în acest moment

Data actualizării: Data publicării:
sala de teatru goala
Testarea rapidă ar putea permite românilor accesul la teatru sau film. Foto: Gettyimages

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, spune că testarea rapidă pentru a permite oamenilor accesul în instituții de cultură, restaurante sau la evenimente este o soluție discutată în prezent. El a făcut declarația la Digi24, răspunzând la o întrebare pe această temă.

„Este și testarea o soluție. E o variantă pe care o iau în calcul, nu o exclud deloc și chiar o discutăm în momentul acesta, să vedem cum poate fi operaționalizată”, a spus ministrul.

Întrebat dacă a găsit soluții pentru deschiderea restaurantelor în această perioadă, el a spus că soluția este vaccinarea.

„Ca ministru al Economiei, nu pot decât să sper într-o deschidere cât mai rapidă a economiei, dar cu respectul tuturor normelor epidemiologice. Nu noi facem aceste norme, sunt oameni specializați care înțeleg impactul lor și care au lucrat pe aceste reguli. Ce pot să vă spun este că discut în fiecare zi cu colegii din Guvern modalități în care să putem redeschide în condiții de siguranță și sectorul HoReCa și toată economia”, a spus Năsui.

„Deocamdată suntem la stadiul de discuție pentru a găsi soluții, atât cu industria, cât și cu Ministerul Sănătății și cu Ministerul de Interne. Dar suntem în plin val 3 și prioritatea Guvernului este să trecem cu bine de acest val 3. Prioritatea a doua este campania de vaccinare, pentru a combate epidemia cât mai repede, pentru că până la urmă, ca soluție durabilă pentru a deschide economia este doar vaccinarea”, a mai spus el.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri