NATO anunță că avioane F-35 americane și olandeze au zburat „în regiunea Mării Negre”

Data actualizării: Data publicării:
Trei avioane F-35 zboară în formație deasupra norilor
Imagine cu caracter ilustrativ. Foto: Getty Images

Avioane F-35 americane și olandeze au realizat luni diverse misiuni aeriene în comun „în regiunea Mării Negre”, informează Comandamentul Aerian Aliat al NATO. Piloții Forțelor Aeriene ale SUA (USAF)  au zburat astfel împreună cu piloții Forțelor Regale Olandeze care asigură în prezent poliția aeriană a NATO pentru Bulgaria.

„Avioanele Alianței operează în mod regulat în regiunea Mării Negre pentru a-și perfecționa abilitățile de comunicare și creșterea interoperabilității pentru viitoarele misiuni”, se arată într-un comunicat publicat de Comandamentul Aerian Aliat.

Avioanele americane F-35 au fost desfășurate de la baza aeriană Spangdahlem din Germania și au zburat neîntrerupt până în Bulgaria, unde au făcut legătura cu avioanele F-35 olandeze, mai precizează comunicatul Alianței nord-atlantice. Avioanele americane au aterizat la baza aeriană Graf Ignatievo din Bulgaria.

Avioanele F-35 americane și olandeze de generația a 5-a au avut mai multe misiuni în spațiul aerian al Bulgariei. În prezent, NATO are dislocate în această țară patru avioane F-35 ale Forțelor Regale Olandeze care asigură poliția aeriană în regiune.

Editor : M.L.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri