Negociatorul-şef pentru Brexit, la Bucureşti

Data publicării:
GettyImages-brexit ue

Michel Barnier se va afla miercuri la Bucureşti, urmând să aibă discuţii cu premierul Dacian Cioloş. Michel Barnier va vizita cele 27 de capitale ale statelor membre UE, nu şi Londra.

GettyImages-brexit ue
GettyImages

Potrivit agendei oficiale a premierul, Dacian Cioloş are programată o întâlnire, miercuri dimineaţă, cu negociatorul-şef pentru Brexit, Michel Barnier, potrivit News.ro. La ora 12.00 cei doi oficiali vor lua pânzul împreună.

Michel Barnier a preluat oficial sâmbătă funcţia de negociator şef al Comisiei Europene pentru pregătirea şi derularea negocierilor cu Marea Britanie în raport cu prevederile articolului 50 ale Tratatului Unuiunii Europene.

Fostul comisar european îşi va începe misiunea cu un turneu în capitalele statelor UE, mai puţin Marea Britanie, pentru a discuta poziţiile acestora faţă de modul de realizare a ieşirii britanicilor din blocul comunitar. Michel Barnier nu va face comentarii până în noiembrie.

El a avut deja, săptămâna trecută, consultări cu ministrul de Externe german, Frank-Walter Steinmeier.

Comisia Europeană a anunţat la jumătate lunii septembrie înfiinţarea unei echipe de negociatori pentru Brexit, construită în jurul fostului comisar francez Michel Barnier şi a adjunctului său. Echipa, numită "Grupul de lucru Articolul 50”, este "însărcinată cu pregătirea şi desfăşurarea negocierilor cu Marea Britanie, luând în calcul cadrul relaţiilor sale viitoare cu Uniunea Europeană”. Pe 27 iulie, CE l-a numit pe fostul vicepreşedinte al Comisiei Europene Michel Barnier drept negociator pentru Brexit. Fost comisar european pentru piaţă internă, francezul Michel Barnier îi va raporta direct lui Juncker şi va avea la dispoziţie experţi ai Comisiei. El va fi consiliat de un grup de directori generali care se vor ocupa de chestiunile relevante pentru procesul de negociere. 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri