Nelu Tătaru: La căminul pentru persoane vârstnice din Galați mai mulți angajați au abandonat lucrul

Data publicării:
nelu-tataru-coronavirus-romania-inquam-ganea (24)
Foto: InquamPhotos/Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, marţi, că la Centrul privat pentru persoane vârstnice din Galaţi trebuie să se facă încadrări, după ce mai mulţi angajaţi de acolo „au abandonat lucrul”, relatează Agerpres.

„Am discutat cu doamna ministru al muncii, Violeta Alexandru, este o situaţie în care cei care lucrau acolo au abandonat lucrul, ca să spun aşa. Urmează să facă reîncadrări. Sunt ai noştri, sunt instituţionalizaţi şi trebuie şi trataţi, supravegheaţi şi trebuie avut grijă de partea medicală”, a afirmat Tătaru, întrebat în legătură cu situaţia căminului de la Galaţi.

Parchetul de pe lângă Judecătoria Galaţi a deschis, marţi, un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor pe numele directoarei Centrului privat de Îngrijiri „Sf. Ilie”, unde au fost înregistrate 34 de cazuri de coronavirus.

Potrivit Biroului de informare şi relaţii publice din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Galaţi, directoarea căminului şi-a continuat activitatea în cadrul centrului deşi a intrat în contact cu o persoană infectată cu coronavirus, ceea ce a dus la infectarea cu COVID-19 a mai multor persoane vârstnice din cele 130 cazate în centru.

Conform DSP Galaţi, la Centrul privat de Îngrijiri Bătrâni „Sf. Ilie” din municipiul Galaţi sunt 34 de persoane infectate cu noul coronavirus, 25 fiind vârstnici care erau internaţi în cămin, iar nouă - membri ai personalului unităţii şi cadre medicale care lucrează în centru. Toţi cei 130 de bătrâni internaţi la cămin au fost testaţi, iar cei infectaţi cu noul coronavirus au fost transferaţi la Spitalele de Boli Infecţioase şi CFR. De asemenea, alţi doi vârstnici instituţionalizaţi în centru, de 74 şi 82 ani, confirmaţi pozitiv, săptămâna trecută, cu COVID-19, au decedat în weekend.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri