Nelu Tătaru: La Timișoara a fost necolaborare între conducerea spitalului și DSP. Rezultatele testelor au venit după 5-6 zile

Data actualizării: Data publicării:
nelu tataru, secretar de stat MAI
Foto: Inquam Photos/ Octav Ganea

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a solicitat Direcției de Sănătate Publică Timiș să demareze de urgență o verificare la Spitalul Municipal cu privire la cazurile de nou născuți depistați pozitiv la COVID 19. Sunt multe motive pentru demiterea șefului DSP de la Timișoara, a declarat la Digi24 ministrul Sănătății, care a subliniat că acolo a fost o necolaborare între conducerea spitalului și Direcția de Sănătate Publică.

n urmă cu o săptămână s-a depistat infectarea unor cadre medicale. Atunci a fost testat tot personalul, au fost testate toate lehuzele și toți nou-născuții. Au fost pozitive la 10 bebeluși. Un singur bebeluș se mai afla în maternitate.

Am recomandat ieri, după ce am schimbat șefa DSP, o anchetă internă și una epidemiologică, care sunt acum în desfășurare.

Acolo a fost o necolaborare între conducerea spitalului și DSP. Rezultatele au venit după 5-6 zile", a declarat Nelu Tătaru.

Din primele informații, la spitalul municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame și tot atâția nou născuți în data de 01 aprilie 2020. Testele au fost lucrate în 5 și 6 aprilie 2020.

Rezultatele testelor arată un număr de 10 nou născuți pozitiv la COVID-19. Testele mamelor acestor nou născuți sunt negative.

Un număr de 9 mame împreună cu nou născuții lor au fost externate deja, în perioada 2- 4 aprilie 2020, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o singură mamă.

Ministrul Tătaru a solicitat demararea de urgență a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate și retestarea tuturor persoanelor.

Pe de altă parte, Nelu Tătaru a anunțat la Digi24 că va merge în vizită în toate județele care au peste 100 de cazuri, apoi în cele cu peste 200 de cazuri. 

În ceea ce privește situația de la Deva, ministrul a precizat că autoritățile locale trebuie să propuna un managemen, în caz contrar va impune un management din altă parte.

În Deva avem o problemă, depistarea pozitivă a personalului medical. Dar trebuie să avem grijă și de personalul medical care se află acolo.

Legat de situația de la Suceava, ministrul a spus că au fost neînțelegeri între conducerea spitalului și personalul medical civil, pentru că principiile riguroase militare au fost greu de acceptat.

Redactare G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri