Nelu Tătaru spune că o carantinare pe sectoare în Bucureşti este greu de făcut

Data publicării:
nelu tataru, ministrul sanatatii
Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat, sâmbătă, la Vaslui, că o eventuală carantinare pe sectoare a municipiului Bucureşti este greu de realizat, transmite Agerpres.

"Suntem în evaluare. Din punctul meu de vedere, Bucureştiul este greu de diferenţiat în sectoare şi izolat, după cum este foarte greu de diferenţiat Bucureştiul de Ilfov în general. În acest moment suntem în perspectiva în care gestionăm fiecare caz în parte, facem izolarea sau carantinarea persoanelor, cu anchetă epidemiologică urmărită foarte clar şi monitorizarea prin medicul de familie", a precizat Nelu Tătaru.

El a subliniat, totodată, că "pandemia nu se tranşează în spitale", ci "între spitale", făcând referire la faptul că cetăţenii trebuie să respecte regulile impuse de criza sanitară.

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat, la Digi24, că un cartier sau un număr de străzi din București ar putea fi carantinate cu ajutorul forțelor de ordine, dacă sunt depistate focare de infecție cu noul coronavirus.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri