Nicușor Dan a depus jurământul ca primar general al Capitalei: „Nu ne-am luptat pentru jucării!”

Data actualizării: Data publicării:
Nicușor Dan a devenit oficial noul primar general al Capitalei Foto: Inquam
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Nicușor Dan și-a preluat oficial, joi, mandatul de primar general al Bucureștiului. După depunerea jurământului, în fața prefectului Traian Berbeceanu și în prezența premierului Ludovic Orban, noul edil al Capitalei le-a cerut bucureștenilor să aibă răbdare și să dea dovadă de solidaritate, pentru că Bucureștiul se confruntă cu probleme grave. În final, mesajul său a fost optimist: „Sunt așa de multe energii în orașul ăsta, că nu se poate să nu reușim!”, a transmis Nicușor Dan.

„Sunt foarte onorat să fiu azi în faţa dumneavoastră. O să încep cu motto-ul pe care şi l-a ales acum 30 de ani Liga Studenţilor, preluat de la Avram Iancu: Nu ne-am luptat pentru jucării! Eu sunt convins că bucureştenii care au ieşit în număr mare la vot în 27 septembrie nu au ieşit pentru ca nişte oameni să îşi schimbe titulatura pe cartea de vizită. Ei au ieşit pentru valori, pentru o reaşezare a ierarhiilor în societate. Au ieşit pentru onoare, dreptate, competenţă. Pe scurt pentru acele lucruri care să-i facă pe copiii noştri să vrea să trăiască în oraşul acesta şi în ţara aceasta”, a afirmat Nicuşor Dan, în alocuțiunea după depunerea jurământului ca primar general al Capitalei.

El i-a asigurat pe bucureșteni că va avea o colaborare bună cu guvernul, iar premierul Ludovic Orban a confirmat, la rândul său, că va sprijini toate proiectele lui Nicușor Dan. 

Pe de altă parte, noul edil a adresat un apel tinerilor care ies de pe băncile facultăților și le-a cerut să vină în administrația publică. „Aștept să trimiteți CV-uri”, le-a transmis el, subliniind nevoia de competență.

Nicușor Dan a subliniat că trei sunt problemele grave cu care se confruntă Bucureștiul: o criză sanitară, o criză a termoficării și o criză financiară.

„Purtați mască, ascultați recomandările specialiștilor, evitați eglomerațiile”, sunt sfaturile pe care le transmite locuitorilor Capitalei. Nicușor Dan a dat asigurări că de îndată ce numărul îmbolnăvirilor va scădea sub 100 în București, va fi deschisă ușa mare a Primăriei, așa cum a promis. „Îi asigur pe bucureșteni că această instituție va fi partenerul lor, nu se poate să nu reușim!” - a spus noul primar general al Capitalei.

La ceremonie au luat parte și liderii USR PLUS, Dan Barna și Dacian Cioloș.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Editor : Luana Pavaluca

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri