Video Nicușor Dan a făcut o călătorie de probă pe 4 rute ale viitorului tren metropolitan

Data actualizării: Data publicării:
Nicușor Dan
Primarul General al Capitalei a făcut o călătorie de probă pe patru dintre rutele care vor deveni parte infrastructura trenului metropolitan. Foto: Captură Facebook/Nicușor Dan

Nicușor Dan, primarul general al Capitalei, a transmis într-o postare pe Facebook că a făcut o călătorie de probă cu trenul pe patru rute feroviare din jurul orașului, acestea fiind cele care urmează să facă parte din infrastructura viitorului tren metropolitan.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„De azi a devenit operațională integrarea tarifară a trenului de la Gara de Nord la Aeroportul Otopeni cu transportul public de suprafață și de subteran din București. Cu această ocazie, am făcut o călătorie cu trenul de probă pe 4 rute feroviare din jurul Capitalei, care vor face parte din infrastructura viitorului tren metropolitan”, a scris edilul pe Facebook.

Nicușor Dan spune că pentru funcționarea trenului metropolitan va fi folosită, inițial, infrastructura de cale ferată care există în jurul orașului, urmând ca modernizările necesare să fie făcute cu ajutorul Ministerului Transporturilor.

„Pentru funcționarea trenului metropolitan, vom folosi în prima etapă infrastructura de cale ferată care există în jurul Capitalei, iar cu ajutorul Ministerului Transporturilor ne propunem să facem modernizările necesare și conectarea la celelalte mijloace de transport public.

Ulterior, tot în colaborare cu autoritățile centrale, ne dorim să investim în achiziția de trenuri, în construirea de noi segmente și stații de cale ferată, pentru a extinde traseele pe care va funcționa trenul metropolitan

Susțin acest proiect pentru că e una dintre soluțiile importante pentru rezolvarea problemei traficului în București”, a adăugat primarul general.

Editor : Adrian Dumitru

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri