Nicușor Dan anunță că a obținut 11,5 milioane de euro prin PNRR pentru modernizarea semaforizării din București

Data publicării:
semafor pe culoarea verde
Sistem de semaforizare în Capitală. Foto: Digi24

Primăria Capitalei, în parteneriat cu cele de sector, a obţinut finanţare nerambursabilă în valoare de 11,5 milioane euro prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) pentru prima etapă a proiectului de modernizare şi extindere a semaforizării inteligente, a anunţat, miercuri, edilul general, Nicuşor Dan.

Prin această etapă vor fi modernizate sau reconfigurate 85 de intersecţii aferente unui număr de cinci radiale care asigură legătura dintre ieşirile importante din oraş cu zona centrală: Şoseaua Colentina, Şoseaua Alexandriei, Bulevardul Iuliu Maniu, Şoseaua Bucureşti - Târgovişte, Şoseaua Berceni.

De asemenea, din suma obţinută prin PNRR, primăriile de sector vor achiziţiona 220 de staţii pentru încărcarea maşinilor electrice/hibrid.

"Modernizarea şi extinderea sistemului de semaforizare inteligentă din Bucureşti va fi făcută în patru etape distincte. Etapa a doua prevede creşterea capacităţii centrului de trafic actual, inclusiv prin dotarea lui tehnologică (servere, soft-uri), pentru un management al traficului mai eficient în intersecţiile deja integrate în sistemul centralizat, dar şi extinderea acestuia la alte intersecţii din Bucureşti", a scris Nicuşor Dan, pe Facebook, potrivit Agerpres.

Etapele 3 şi 4 presupun includerea în sistemul centralizat de trafic a tuturor intersecţiilor din Capitală, respectiv extinderea semaforizării inteligente la nivelul întregului oraş.

"Am făcut deja un prim pas pentru realizarea investiţiei, fiind în acest moment în etapa de evaluare a ofertelor depuse pentru achiziţia Studiului de Fezabilitate privind modernizarea şi extinderea Sistemului de Semaforizare Inteligentă din Capitală (BTMS). De asemenea, tot în parteneriat cu primăriile de sector, am depus în luna octombrie cerere de finanţare nerambursabilă prin PNRR pentru implementarea celorlalte etape", a adăugat primarul general.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri