Nicușor Dan anunță începerea procedurilor pentru înlocuirea rețelei de termoficare. “Avem nevoie de toate firmele serioase”

Data actualizării: Data publicării:
Nicușor Dan, la prima conferință de presă ca primar al Capitalei.
Nicușor Dan, primarul Capitalei. Foto: Inquam Photos / George Călin

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat, luni, într-o conferință de presă, că Primăria va începe procedurile pentru înlocuirea rețelei de termoficare din București iar pentru aceasta va fi organizată o licitație în februarie, deschisă atât firmelor de construcții românești cât și celor europene.

“Începem procedurile pentru înlocuirea sistematică a rețelei de termoficare. Este vorba de 60 de km de rețea pe care îi plătim din fondurile proprii, aproximativ 90 de milioane de euro și de 200 de km de rețea pe care o să-i plătim din fonduri europene, aproximativ 300 de milioane de euro.

Este un volum uriaș de lucrări. Vrem să lucrăm simultan pe mai multe tronsoane. De aceea vrem să lucrăm simultan cu mai multe companii și mesajul meu este că avem nevoie de foate firmele serioase din piața românească și probabil și europeană, pentru că licitația va fi internațională.

Vom schimba modul de lucru, în sensul că, așa cum nu s-a întâmplat în ultimii ani, vom plăti la timp și în schimb vom cere fiecăruia dintre constructori să respecte strict graficele de execuție.

Vom face o mare licitație în cursul lunii februarie. Începem în mod transparent discuțiile pe marginea caietelor de sarcini. Vrem să anticipăm de pe acum problemele care pot să apară și să le rezolvăm de la nivelul caietelor de sarcini, astfel încât să nu fim în situația în care să ne confruntăm cu aceste probleme din momentul în care suntem cu șantierele începute.

O să avem mâine, de la ora 16.00, o primă discuție cu constructorii. O a doua discuție va avea loc marți, 26 ianuarie, tot de la ora 16.00.

Pentru întâlnirea de mâine am chemat 8 mari firme de construcții. Toate au confirmat. Discuția nu este limitată la aceste companii. Atât discuția de mâine cât și cea de săptămâna viitoare va fi deschisă pentru firmele serioase de construcții din România. Cei care doresc să participe la aceste discuții sunt rugați să trimită un mesaj, email, telefon, adresă scrisă către Primăria Capitalei, cabinetul primarului general”, a declarat Nicușor Dan.

Editor : Alexandru Costea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri