Exclusiv Nicușor Dan anunță șantiere pe Magheru și pe alte bulevarde din București. Când vor începe lucrările din Piața Unirii

Data actualizării: Data publicării:
masini oprite la un semafor pe bulevardul magheru
Primarul general al Capitalei anunță șantiere pe bulevardele din București, unde vor începe lucrări de reabilitare la partea carosabilă și la trotuarele adiacente. Foto: Profimedia

Primarul general al Capitalei anunță șantiere pe bulevardele din București, unde vor începe lucrări de reabilitare la partea carosabilă și la trotuarele adiacente. Reparații importante vor viza și Bulevardul Magheru, a spus edilul marți seara, la Digi24. În ceea ce privește reabilitarea planșeului care acoperă Dâmbovița în Piața Unirii, Nicușor Dan a declarat că lucrările vor începe cel mai probabil abia în primăvara sau vara anului 2025, până atunci urmănd a fi întocmite expertiza și proiectul tehnic.

Nicușor Dan: Vom intra pe 200 de bulevarde și trotuare adiacente.

În mandatul ăsta am făcut reparații, în special la stațiile de autobuz, acolo unde din cauza diferenței de temperatură se vălurește asfaltul, acolo unde am văzut că nu s-a mai intervenit de mult timp și erau gropi întinse pe o distanță mai lungă.

Acum vom face o revizie pentru bucăți întregi de bulevard, cum este bulevardul Magheru. Această revizie va avea o garanție, care este uneori de 5 ani, uneori de 7 ani.

Se va lucra în paralel la mai multe bulevarde. Vor fi șantiere adevărate, așa cum vor fi șantiere adevărate de termie.

Lucrările la Piața Unirii încep nu mai devreme de doi ani. După cum știți, Piața Unirii a trecut de la Primăria Municipiului București la Primăria Sectorului 4.

În momentul de față, Primăria Sectorului 4 a făcut o expertiză preliminară, urmează să facă o expertiză, în baza acesteia să facă un proiect tehnic, iar intervenția adevărată foarte probabil va fi în primăvara, vara lui 2025.

Până atunci, dacă vorbim de Piața Unirii, se vor face lucrările de reabilitare a trotuarelor pe care le cunoaștem.

Editor : Liviu Cojan

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri