Nicuşor Dan: Avem 300 - 350 de puncte de vaccinare care sunt gata să fie date în lucru

Data publicării:
o asistenta medicala tine in mana o doza de vaccin pfizer
Vaccin anti Covid-19. Foto: Getty Images

Bucureștiul are între 300 şi 350 de centre de vaccinare care sunt gata să fie date în lucru, în condițiile în care vineri începe oficial cea de-a doua etapă a campaniei de vaccinare, a anunțat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

El a spus că centrele, înființate de primărilile de sector, au fost făcute cu costuri minime, folosind materiale deja existente. El a adăugat că nu știe cum vor fi finanțate, în condițiile în care Guvernul nu dat încă o ordonanță în acest sens.

Am avut cinci spitale care au participat la faza întâi, care s-a încheiat. Dintre acestea trei au rămas în faza a doua și, pentru că trebuie să predăm la un moment dat Arena Națională, pentru Campionatul European - nu am putut să continuăm acolo - în ședința de Consiliu care va avea loc luni o să schimbăm destinația parțială a Circului Metropolitan și acolo va fi din partea Primăriei Capitalei locație pentru vaccinare. În total cele trei spitale și circul Metropolitan vor avea 30 de centre de vaccinare”, a spus  Nicușor Dan.

În zona de sănătate avem în continuare 50 de oameni detaşaţi la DSP. Avem 50 de oameni detaşaţi la DSP Ilfov şi avem 50 de oameni detaşaţi la Serviciul de Ambulanţă. Suntem gata să detaşăm 140 de persoane, la solicitarea lor.

Vom închide spitalul modular de la Pipera. Nu se mai justifică cheltuielile pe care le facem acolo. În situaţia în care numărul de persoane internate va creşte vom redeschide, sper să nu ajungem acolo. Am prelungit contractele managerilor de spitale pe 3 luni şi vă anunţ intenţia de a organiza în jurul datei de 15 iunie concursuri de manageri”, a mai spus el într-o conferință de presă.

Editor : Monica Bonea

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri