Nicuşor Dan: Avem un bebeluş şi medicul a recomandat mai frig în casă. La Primărie, funcţionarii se spală cu apă rece

Data publicării:
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan
Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul Capitalei, Nicușor Dan, spune că a luat deja măsuri pentru a ecomisi energie la Primăria Capitalei și că a redus „foarte mult” consumul cu aerul condiţionat şi cu iluminatul pe timpul nopţii și a oprit centrala termică.

„În ce priveşte clădirea Primăriei, am redus foarte mult ceea ce înseamnă aerul condiţionat. Am redus semnificativ iluminatul pe timpul nopţii şi, de asemenea, am oprit centrala şi funcţionarii din Primărie de zece zile nu mai au apă caldă. Se spală cu apă rece. La iarnă, pentru că avem centrală proprie, se vor spăla cu apă caldă şi, mai ales, se vor încălzi cu centrala proprie a Primăriei”, a spus Nicușor Dan, potrivit Agerpres.

„În ceea ce priveşte iluminatul public, am depus la Administraţia fondului pentru mediu un proiect de 25 de milioane de lei, pentru înlocuirea becurilor actuale cu leduri, care sunt mult mai eficiente energetic. Pentru sesiunea viitoare avem un proiect care se va duce undeva la 50 de milioane de lei. Cele două proiecte împreună merg spre 30% din iluminatul nostru public”, a adăugat primarul.

Întrebat dacă a luat măsuri de economisire a energiei și acasă, Nicușor Dan a spus că de aceste aspecte se ocupă soţia sa, deoarece el „nu prea stă” pe acasă.

„Trebuie să o întrebaţi pe soţie, pentru că eu nu prea stau pe acasă. Avem un bebeluş şi medicul i-a recomandat soţiei să ţină mai frig în casă, ca să mănânce mai puţin, să nu aibă reflux”, a mai spus el.

Editor : M.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri