Video Nicușor Dan, despre luminile rămase aprinse ziua în București: E un program în funcție de răsărit și apus

Data actualizării: Data publicării:
Nicușor Dan face declarații.
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei. Foto: Facebook

În timp ce statele europene au luat măsuri urgente pentru a reduce consumul de energie electrică, la noi nu numai că nu există un plan de economisire, dar se face risipă. În imaginile filmate de reporterii Digi24 în mai multe cartiere din București, se pot vedea luminile stradale aprinse când afară este încă zi. 

Adică vorbim de un consum inutil de curent, în condițiile în care prețurile au explodat, iar Europa se confruntă cu o criză energetică.

Luat prin surprindere atunci când i s-au arătat imaginile cu luminile rămase aprinse ziua în București, primarul Capitalei, Nicușor Dan, spune că o să verifice situația. 

Reporter Digi24: Ieri în oraș s-au văzut lumini aprinse în miezul zilei. Aveți oare semnale că aveți probleme la iluminatul stradal?

Nicușor Dan: ''O să verific. Este un sistem ... Ăsta e un lucru pe care o să-l facem în proiectele pe care le-am depus la AFM, odată cu schimbarea becurilor cu LED să fie și aprinderea ... Lumina o să fie în funcție chiar de luminozitatea de afară. În momentul ăsta, din cunoștințele mele este un program care funcționează în funcție de oră de ... oră răsăritului, respectiv a apusului, indiferent dacă afară plouă sau nu. O să verific.''

Editor : G.M.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri