Nicușor Dan: Îl rog pe domnul Ciolacu să-l sune pe ministrul Finanțelor. Concursul de metafore va fi peste un an și jumătate

Data actualizării: Data publicării:
Nicușor Dan face declarații.
Primarul general Nicușor Dan. Foto: Facebook

Nicușor Dan îi răspune preșdintelui PSD Marcel Ciolacu după ce acesta din urmă a spus ieri că edilul Capitalei este "o năpastă" pe capul bucureștenilor. Nicușor Dan i-a sugerat să-și păstreze metaforele pentru campania electorală din 2024 și să îl sune pe ministruil Finanțelor pentru rezolvarea problemelor privind Termoenergetica, la un pas de intrare în insolvență.


Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, i-a transmis președintelui PSD Marcel Ciolacu să îl sune pe ministrul Finanțelor Adrian Câciu pentru ca, împreună, să găsească o soluție în ce priveşte datoria de 600 de milioane de lei a companiei Termoenergetica faţă de Elcen. Miercuri, la dicuția cu reprezentanții Guvernului nu a participat nimeni din partea ministrului de Finanțe,a precizat edilul.

Primarul general, Nicuşor Dan, a făcut apel la Guvern să sprijine Capitala pentru "a putea trece cu bine de această iarnă". Edilul general a menţionat că PMB achită toate facturile către Termoenergetica, dar că are nevoie de ajutor pentru a plăti o datorie de aproximativ 600 de milioane de lei, acumulată în ultimii trei ani

Edilul general a menţionat că nu vrea să ia în calcul scenariul intrării în insolvenţă al companiei Termoenergetica și a precizat că sistemul de termoficare din Capitală acoperă 550.000 de apartamente.

"Nu cerem mai mult decât s-a dat celorlalte localităţi din România. Noi, Bucureştiul, avem apartamente în sistem centralizat câte au toate celelalte localităţi împreună. Pentru ele s-au dat 800 de milioane, pentru noi s-au dat 15-20 de milioane", a precizat edilul general.

Președintele PSD Marcel Ciolacu a spus în cadrul unei conferințe de presă că actulaul primar al Capitalei este "o năpastă" pe capul bucureștenilor.

"Nu sunt membru al Guvernului, când voi fi membru al Guvernului... Nu am fost întrebat de către domnul prim-ministru această speţă. Dar eu ştiu că domnul primar general al Capitalei a rezolvat toate problemele. Eu îi urez succes în continuare. Îmi pare rău pentru bucureşteni. A picat asemenea năpastă pe capul lor: să îl aibă pe Nicuşor Dan primar general al Capitalei. Nu ştiu excedentul Primăriei Generale. Ştiu la Sectorul 1, am fost mai atent: un excedent extraordinar. Să îl împrumute pe domnul Nicuşor Dan doamna Clotilde", a spus Marcel Ciolacu la o conferinţă de presă.

Editor : D.D.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri