Nicușor Dan: Nu există o creștere semnificativă a numărului de rozătoare față de anii trecuți

Data actualizării: Data publicării:
Three dirty mice eat debris next to each other. Rubbish bag On the wet floor and very foul smell. Selective focus.
Primarul Bucureștiului spune că se finalizează primul tratament de deratizare în Capitală. Foto: Getty Images

Nu există o creștere semnificativă a numărului de șobolani față de anii precedenți, spune primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. El spune că Bucureștiul s-a confruntat și cu o conjunctură nefericită, cu gunoaie pe stradă, luni de zile, referindu-se la situația din Sectorul 1.

„La dezinsecție suntem la al cincilea tratament împotriva insectelor, în special a țânțarilor. În ceea ce privește deratizarea, suntem la capătul primului tratament pe care l-am făcut în ceea ce prevede planul de acțiune votat în CGMB, adică spații publice, subsoluri de blocuri, subsoluri de instituții, spitale, școli și parcuri ale municipalității. Am avut și o conjunctură nefericită cu gunoaie pe stradă luni de zile... Aici suntem”, a spus primarul general Nicușor Dan.

Edilul a spus că „pe ceea ce înseamă rozătoare, mai mult decât ceea ce vedem noi toți, nu există”.

„În opinia mea, nu există o creștere a numărului de rozătoare semnificativă față de anii precedenți. Motivul pentru care fenomenul acesta, înainte să avem o informație exhaustivă a locurilor în care putem să îi găsim nu putem să-i controlăm în totalitate. Noi nu știm în momentul de față care sunt toate subsolurile de bloc. Nu știm nici măcar care sunt proprietățile municipalității, darămite să știm care sunt clădirile abandonate din București. Deci, pur și simplu, această informație nu există. Operatorii de deratizare se duc unde știu ei că trebuie să meargă”, a mai spus primarul Capitalei.

El a mai spus că este un caz izolat cel al tânărului mușcat de șobolan în Capitală.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri