Nicuşor Dan: Nu se pune problema ca stimulentele pentru nou-născuţi sau voucherele materna să nu mai fie plătite

Data publicării:
nicusor dan gesticuleaza in timp ce vorbeste
Nicușor Dan, primarul general al Capitalei. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, exclude varianta unei sistări a stimulentelor financiare pentru nou-născuţi, pentru persoanele adulte cu dizabilităţi sau a voucherelor materna și spune că anunţul de pe site-ul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială reprezintă o eroare umană. 

Nicușor Dan a precizat, prin intermediul biroului de presă al PMB, că anunţul făcut public pe site-ul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială, conform căruia nu vor mai fi procesate noi cereri, reprezintă o eroare umană.

"Nu se pune problema ca stimulentele financiare pentru nou-născuţi, vouchere materna şi persoane adulte cu dizabilităţi să nu mai fie plătite. Dintr-o eroare umană, anunţul apărut pe site-ul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului Bucureşti nu corespunde realităţii. În continuare vor fi preluate cereri pentru plata stimulentelor financiare pentru nou-născuţi, vouchere materna, persoane adulte cu dizabilităţi, copii cu dizabilităţi, familii monoparentale şi sprijin pentru prevenirea abandonului şcolar. Acestea urmează să fie plătite în acelaşi cuantum ca până acum", a precizat Nicuşor Dan luni, conform biroului de presă PMB.

Pe site-ul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială a Municipiului București a fost făcut public un anunț prin care se preciza că începând cu data de 13 septembrie, cererile nou depuse privind acordarea de stimulente nu vor mai fi procesate. 

Editor : A.A.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri