Nicuşor Dan: Pasajul Basarab nu va mai fi recepţionat

Data actualizării: Data publicării:
pasajul basarab vazut de departe
Pasajul Basarab nu este recepționat nici la 11 ani de la inaugurare Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a declarat marți seara, într-o discuție live pe Facebook cu bucureștenii, că Pasajul Basarab nu va mai fi recepționat, pentru că termenul este depășit de mult.

Cu toate acestea, edilul a anunțat că a fost finalizată documentaţia de atribuire care, acum, este în verificare la Direcţia de Achiziţii.

„Pasajul Basarab nu va mai fi recepţionat, în sensul că recepţia e un act care se produce la terminarea lucrărilor şi mai e o recepţie la finalul perioadei de garanţie şi a fost depăşit de mult termenul.

E o chestiune de zile, am terminat documentaţia de atribuire, e în verificare la Direcţia Achiziţii. O să ieşim în achiziţie publică pentru expertiza pe rezistenţa acestui pasaj, ea o să ne spună care sunt lucrările pe care trebuie să le facem.

Apoi Direcţia de Achiziţii o să transmită expertiza la Administraţia Străzilor, care are majoritatea podurilor şi pasajelor din Bucureşti pentru a exista o procedură de mentenanţă pentru acest pod”, a afirmat Nicuşor Dan.

Primarul Capitalei a avut marți seara, pe Facebook, o discuție live cu bucureștenii, pentru a-și prezenta bilanțul celor doi ani de mandat.

Pasajul Basarab are 11 ani deja, a costat 240 de milioane de euro, este cel mai mare proiect de infrastructură urbană din România, cară mii de tone zilnic, dar stă la mila sorții și-a ruginii.

S-a ajuns în situația aceasta din cauză că pasajul Basarab nu este în responsabilitatea nimănui. Lucrările n-au fost recepționate niciodată, iar din cauza asta nimeni nu repară ce se strică, nimeni nu înlătură rugina, nimeni nu ajută podul cu nimic.

 

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri