Noi cazuri de rănire la Therme București ies la iveală

Data actualizării: Data publicării:
tobogan therme bucuresti

După ce Digi24.ro a prezentat cazul unui tânăr tăiat la talpă și cu câteva ligamente rupte în urma folosirii unui tobogan al Therme București, au apărut și alte cazuri de persoane ce susțin că au fost rănite pe toboganul cu probleme.

tobogan therme bucuresti

Traumatismele toracice, plăgi tăiate ale scalpului, genunchi luxați sunt consecințe ale utilizării, posibil necorespunzătoare, a toboganelor din cadrul complexului Therme București, potrivit mai multor cazuri reclamate zilele trecute Digi24.ro. Proastă proiectare a instalațiilor? Utilizare necorespunzătoare a acestora? Nimeni nu știe. Răspunsul va veni din partea instituțiilor statului care vor demara săptămâna viitoare controale la complexul acvatic.

”În data de 2 februarie (2017 – n.red.) se împlinește un an de când am avut un accident grav la Therme”, spune tânăra Diana Pătulea. Într-un mesaj adresat Digi24.ro tânăra prezintă o poză în care este vizibilă o plagă cusută a cu o lungime de opt centimetri. ”Pe același tobogan pe care s-a rănit și tipul de ieri (caz prezentat de Digi24.ro aici – n.red.), m-am ales și eu cu această plagă de opt centimetri”, spune ea.

Incidentul s-a produs într-o zonă de urcare a toboganului ce urma după o altă zonă, de coborâre. Tânăra spune că se afla pe tobogan împreună cu prietenul ei. ”Când am început să urc pe pantă am venit cu spatele înapoi, nu ne-am mai întors cu fața să vină prietenul meu primul. Am venit eu tot cu spatele, iar jos, de la viteză, ne-am izbit în lateralul toboganului. Acesta nu este suficient de lat încât să nu ajungi să te lovești cu vreo parte a corpului, umăr, cap de marginea toboganului. De la viteza care o aveam,eu m-am lovit fix cu creștetul capului. Nu am realizat câteva secunde ce mi s-a întâmplat, eram amețită, am început să sângerez rău. Salvamarul nu știa unde e punctul de prim ajutor, m-a plimbat prin parc căutându-l. Am ajuns după patru minute, nu era doctor acolo, era o asistentă foarte panicată care nu știa ce să îmi facă. A început să sune, să caute doctorul. Acesta a venit spunând că nu este nimic. Ca să nu uit, asistenta nu știa la ce număr să sune la Salvare. A venit aceasta, am mers la spitalul Floreasca am stat ore pe hol până am fost cusută. Femeile de acolo șușoteau: ”iarăși Therme”, deci se știa că multă lume vine cu incidente. Este clar că toboganele sunt periculoase. Ulterior am vorbit cu două fete și acestea accidentate, una la un picior la un ligament, așta mai grav la un genunchi. Nu îmi doresc să moară un om acolo, ei vor face asta până va muri un om”, spune ea.

Atât ea, cât și Mihai Cârnaru, soțul unei alte persoane accidentate, reclamă atitudinea impoliticoasă a personalului complexului față de ei. ”I-am contactat telefonic, au vorbit foarte urât, au zis că e vina noastră că nu am stat bine pe acel colac. Cum poți sta altfel decât în poziția de șezut”, se plânge Diana Pătulea.

Ea reclamă că Therme nu a fost interesată de soarta ei ulterior căci nu au mai sunat-o deși complexul avea numărul ei. În schimb, la ieșirea ei din complex, rănită fiind, i s-a cerut brățara pentru a plăti sucul consumat.

”Sfătuiesc pe toți să nu se dea pe tobogane, să meargă la relaxare dar nu pe tobogane, căci sunt foarte periculoase”, spune ea.

Soția lui Mihai Cârnaru a suferit un accident în 11 august 2016 tot pe toboganele Therme. ”În data de 11 august 2016 soția mea a avut un accident în Therme București care s-a soldat cu o puternica leziune toracică. Diagnostic a fost dat a doua zi la spitalul clinic de urgență Floreasca. A primit o pastilă de la o asistentă a centrului respectiv și asta a fost totul. Când am vrut sa sesizăm acest lucru, am fost întâmpinați cu aroganță și dispreț. Am făcut totuși o sesizare scrisă și înregistrată (cel puțin de ochii noștri ) la sediul Therme. Nu am fost contactați de nimeni, de atunci. Păcat de modul în care se tratează aceste incidente nedorite”, spune el.

Cine se ocupă de siguranța utilizatorilor

În astfel de situații toate persoanele implicate se gândesc să se adreseze Autorității Naționale de Protecția Consumatorilor. Este corect. Pentru eficiență maximă astfel de cazuri trebuie reclamate și către ISCIR (Inspectia de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalațiilor de Ridicat), instituție care asigură verificarea tehnică a oricărui fel de instalație. Informații suplimentare pot fi găsite la adresa de internet www.iscir.ro.

”ISCIR nu poate demara verificările dacă astfel de cazuri nu îi sunt aduse la cunoștință. Recomandăm ca aceste cazuri să ne fie sesizate și nouă, nu doar Protecției Consumatorilor. În cazul Therme vom începe control în curând”, spun reprezentanți ai instituției. Ei avertizează că fiecare astfel de complex trebuie să aibă angajat un așa - zis RSVTI (Responsabil cu Supravegherea si Verificarea Tehnică a Instalațiilor).

Cele două persoane au adus la cunoștință cazurile lor după ce Digi24.ro a informat despre un tânăr de 30 de ani care a fost operat de urgenţă, joi, în Spitalul Universitar de Urgenţă Militar Central din Capitală. El avea o tăietură de şase centimetri lungime în talpă şi două ligamente rupte la piciorul drept. Tânărul susţine că s-a rănit marţi seara în timp ce se dădea pe un tobogan din complexul de agrement Therme Bucureşti.

„M-am dat într-un tobogan de două persoane. La aterizare m-am lovit de marginea toboganului şi m-a tăiat pe picior. Am o tăietură de şase centimetri, până la os şi două ligamente rupte”, povesteşte tânărul de 30 de ani.

Reprezentanţii complexului au confirmat că a existat un incident şi au spus că investighează ce s-a întâmplat.

„În cursul serii de marti, 22 noiembrie, un vizitator s-a prezentat alături de patru prieteni la cabinetul medical din cadrul centrului Therme Bucuresti, acuzând o accidentare. Personalul medical i-a acordat toate îngrijirile necesare, acesta refuzând pe proprie răspundere transportul la un centru de investigație specializat, sub argumentul consultării unui medic cu care se afla într-o relație de prietenie. Sistemele de siguranță de la Therme București respectă și exced toate reglementările la nivel național și european, fiind certificate suplimentar, inclusiv de TÜV Germania”, au afirmat în replică oficiali ai Therme.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri