Noi detalii despre moartea lui Kobe Bryant. Care a fost cauza prăbușirii elicopterului în care se afla starul NBA

Data actualizării: Data publicării:
Kobe Bryant, Gianna
Gianna și Kobe Bryant. Foto: GettyImages

Noile date ale anchetatorilor privind accidentul aviatic în care Kobe Bryant, fiica sa în vârstă de 13 ani, Brianna, dar și alți șase pasageri și-au pierdut viața, îl găsesc vinovat pe pilotul elicopterului. Potrivit anchetatorilor, acesta ar fi comis o greșeală importantă zburând prin ceață și norii groși, ceea ce l-a făcut să se dezorienteze, chiar înainte ca aeronava să se prăbușească, scrie The Guardian.

Pilotul Ara Zobayan a încălcat standardele federale care îi cereau să poată vedea unde se îndreaptă, au spus membrii Comitetului Naţional pentru Siguranţă în Transporturi (NTSB), în timpul unei audieri care a avut ca scop identificarea cauzelor probabile ale accidentului.

Potrivit președintelui NTSB, pilotul a devenit dezorientat spaţial în norii groşi, o afecţiune care li se poate întâmpla piloţilor în condiţii de vizibilitate redusă, atunci când aceştia nu îşi pot da seama unde este solul sau discerne în ce direcţie operează o aeronavă.

Astfel, acesta a urcat brusc elicopterul și aproape că a intrat în nori când elicopterul Sikorsky S-76 a început să coboare rapid și s-a prăbușit în dealurile din sudul Californiei, ucigându-i pe toți cei aflați la bord.

Cu aproximativ un minut înainte de producerea accidentului, pilotul raporta către turnul de control că vizibilitatea este bună, că elicopterul urcă şi că aproape a trecut de plafonul de nori. Apoi, turnul de control a pierdut legătura cu aparatul de zbor.

Anchetatorii NTSB au spus însă că elicopterul Sikorsky S-76 vira de fapt şi începea să coboare cu o viteză crescândă.

Cu toate acestea, nu a existat niciun semn de defecţiune mecanică şi se crede că prăbuşirea a fost un accident, a declarat anterior NTSB. Elicopterul nu dispunea de așa-numitele dispozitive de înregistrare „cutie neagră”, care nu erau necesare.

Kobe Bryant, fiica sa Gianna, 13 ani, și alți șase pasageri zburau din Orange la un turneu de baschet pentru tineret la Academia sa Mamba Sports din Ventura, la 26 ianuarie 2020, când elicopterul s-a prăbușit în Valea San Fernando, la nord de Los Angeles.

Editor : I.C

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri