Noi exerciții de verificare a alarmelor în caz de dezastre, astăzi, la nivel național

Data actualizării: Data publicării:
sirena

Noi exerciţii pentru verificarea funcţionării mijloacelor de alarmare a populaţiei vor avea loc miercuri, când în toată ţara vor fi pornite sirenele de alarmare publică. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă (IGSU) a anunţat că astfel de simulări se vor desfăşura în prima zi de miercuri a fiecărei luni, informează News.ro.

 

170418_PROCIV_ALARMA_SIRENA_03_INQUAM_PHOTOS_Octav_Ganea
Foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Citește și Cutremur de 4,9 în această dimineață, al doilea în 24 de ore. Radulian: „Zona rămâne totuşi încărcată”

Între orele 10:00 şi 11:00 în toate judeţele vor avea loc exerciţii pentru verificarea funcţionării mijloacelor de alarmare a populaţiei, astfel încât să fie centralizate permanent datele privind starea echipamentelor de avertizare şi alarmare, precum şi pentru pregătirea continuă a autorităţilor administraţiei publice locale.

Astfel de exerciţii se vor desfăşura, începând din această lună, în prima zi de miercuri a fiecărei luni şi vizează atât verificarea echipamentelor care pot fi acţionate în mod centralizat (simultan), dar şi a celor cu acţionare locală. 

Până acum, au fost verificate 6.680 de sirene, din totalul celor 7.713 de mijloace tehnice de alarmare existente la nivel naţional.

„Rezultatele verificărilor vor fi centralizate la nivel judeţean şi vor face obiectul unor analize în comitetul judeţean pentru situaţii de urgenţă, în vederea îmbunătăţirii modului de alarmare a populaţiei în situaţii de protecţie civilă. Prin modul de acţionare mijloacelor tehnice de alarmare există posibilitatea de a crea disconfort în spaţiul public, motiv pentru care asigurăm cetăţenii că astfel de exerciţii periodice sunt necesare şi benefice”, a anunţat IGSU.

În perioada 18-21 aprilie, IGSU a desfăşurat, la nivel naţional, un exerciţiu de testare a sirenelor care anunţă situaţiile de protecţie civilă. Timp de patru zile, au fost verificate 6.680 de sirene, din totalul celor 7.713 de mijloace tehnice de alarmare existente la nivel naţional.

Cele mai des întâlnite situaţii în care este alarmată populaţia prin intermediul sirenelor electrice şi electronice au loc pe timpul inundaţiilor, când este semnalată iminenţa producerii unor viituri care să pună în pericol viaţa persoanelor.

 

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri